"Не виноватая я!": Антикорупційна прокуратура може відкрити проти Тимошенко кримінальне провадження, ЮВТ у паніці

Кандидатка в президенти заявила вже, що чинна влада використовує методи екс-президента Віктора Януковича.

Юлія Тимошенко. Фото: УНІАН.

Генпрокурор Юрій Луценко скерував до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури запит щодо відкриття проти кандидатки у президенти Юлії Тимошенко кримінального провадження. Її підозрюють у можливому незаконному збагаченні та декларуванні неправдивих відомостей, передають Патріоти України.

Проте сама ініціатива звернутись до САП належить не генеральному прокурору. Як повідомили у ГПУ, на його ім'я надійшла заява про вчинення Тимошенко злочинів передбачених ч. 3 ст. 368-2 "Незаконне збагачення" і ст. 366-1 "Декларування недостовірної інформації".

Розслідування ймовірного кримінального правопорушення має здійснювати тільки Національне аникорупційне бюро. Проте нагляд за перебігом досудового розслідування детективами НАБУ покладено на САП.

Беручи до уваги викладене, генеральний прокурор прийняв рішення про направлення заяви про злочин до САП для організації її належного розгляду та прийняття рішення у визначений КПК України спосіб,
– зазначили у повідомленні.

У коментарі ЗМІ у САП повідомили, що запит від ГПУ наразі не отримали. Від інших коментарів – відмовились. Зауважимо, що 14 лютого у відповідь на скаргу юристів "Тисни" (Bihus.Info) суд зобов'язав Державне бюро розслідувань відкрити провадження щодо неправдивих даних у фінансовому звіті "Батьківщини".

Що Тимошенко вказала у декларації? У своїй декларації за 2017 рік політикиня вказала, що орендує в Козині під Києвом будинок своєї сестри і користується 4 суміжними ділянками. Дохід Тимошенко за рік склав 560 тисяч гривень, з яких 225,5 тисячі – депутатська зарплата. При цьому дві земельні ділянки належать двоюрідній сестрі Тимошенко – Тетяні Шараповій і, згідно з декларацією, розташовані під орендованим будинком. Ще двома ділянками, які "межують з об'єктом оренди", володіє тітка нардепки Антоніна Ульяхіна. Загальний дохід подружжя Олександра та Юлії Тимошенків склав понад 4 мільйони гривень. Її чоловік задекларував дохід від підприємництва у розмірі майже 3 мільйони 400 тисяч гривень. У власності Тимошенко є і коштовні сережки, підвіски, персні, намиста – загалом 8 позицій. Власної нерухомості, автомобілів і корпоративних прав, згідно з декларацією, у Тимошенко немає.

У свою чергу кандидат у президенти, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що Генеральна прокуратура "штампує" проти неї справи як проти головного конкурента Петра Порошенка на майбутніх виборах.

Так вона прокоментувала доручення генпрокурора Юрія Луценка Антикорупційній прокуратурі перевірити заяву про за фактами можливого незаконного збагачення Тимошенко.

"Читаю новини: Луценко доручив САП перевірити заяву про "імовірний злочин" Тимошенко. Хто не в курсі – йдеться про американських лобістів, які нібито працювали на мою користь. Події майже річної давнини!", – пише Тимошенко в Facebook.

Політик стверджує, що навесні 2018 року дізналася про те, що хтось у США найняв для неї лобістів. "10 квітня 2018 року я звернулася до найнятої компанії з повідомленням про неможливість співпраці, оскільки контракт був укладений без мого відома і без моєї санкції. Шкода, що Генеральний прокурор не може зробити елементарний пошук в Гугл, перш ніж гучно заявляти про "злочини", - каже Тимошенко.

На думку кандидата в президента, чинна влада використовує методи екс-президента Віктора Януковича: "Технології – відпрацьовані ще Манафортом. Навіть список закидів той самий".

"Я би все-таки рекомендувала Юрію Віталійовичу дослухатися нашої дружньої поради і піти у відпустку на час виборчої кампанії. А то якось незручно виходить – він спочатку палко підтримує Петра Олексійовича на його висуванні, а потім одну за одною штампує висмоктані з пальця справи проти його головних конкурентів", – заявила Тимошенко.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...