До Авдіївки повертається цивільне населення, що виїхало під час обстрілів бойовиків

Сьогодні до міста повернулися 22 місцевих мешканці.

Цивільні, які минулого тижня виїхали з Авдіївки, повертаються додому. Сьогодні до міста повернулися 22 місцевих мешканці. Про таке повідомляє "5 канал".

За допомогою військових їх привезли двома автобусами зі Святогірська. Загалом від початку загострення з міста виїхало майже три сотні осіб. Ремонтні бригади відновили 149 будинків.

Офіцер штабу АТО на території Донецької та Луганської областей полковник В'ячеслав Раєвський розповів: "Коли обстановка стабілізувалася і стало зрозуміло, що можна повернутися, частина людей повертається і сьогодні ми супроводжували їх від Святогірська сюди, до Авдіївки, до свого місця постійного проживання".

Мешканка Авдіївки Ірина, яка повернулася в місто, каже: "Тепло, вода цілодобово гаряча, триразове харчування, плюс з дітками займалися постійно. З дорослими психологи, аніматори, тобто просто на канікулах побували".

Загалом від 29 січня потужними обстрілами з боку бойовиків пошкоджені майже дві сотні осель, а від початку російської агресії ремонту потребують близько 800 будівель. Тим мешканцям приватного сектору, які хочуть самостійно полагодити свої помешкання, надають будматеріали.

З 29 січня в Авдіївці відбувалася ескалація військового конфлікту. Вночі 29 січня 2017 року російські війська та контрольовані РФ бойовики на Донбасі почали масовані обстріли Авдіївки, використовуючи важку артилерію, системи "Град" і танки. 30 січня о 23:00 внаслідок обстрілів було пошкоджено ЛЕП і припинено електропостачання та водопостачання Авдіївки, а також Авдіївського коксохіму та Донецької фільтрувальної станції. 6 лютого 2017 року, Жебрівський повідомив, що школи у Авдіївці відновлюють свою роботу. Також відновлено електро- та водопостачання.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...