До берегів Туреччини хвилями прибило зброю, яка була на борту затонулого російського розвідкорита

Горілки не знайдено - або встигли випити, або евакуювати.

Фото: gordonua.com

До узбережжя Туреччини прибило три ящики з боєприпасами із затонулого після зіткнення з цивільним судном під прапором Того російського корабля-розвідника "Лиман", повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Перші два ящики виявили в районі Кайнарджи. Третій ящик прибило до узбережжя турецької провінції Бурса.

"Ящик виявили рибалки в районі Карасу, про що поінформували місцеву адміністрацію", - сказано в повідомленні. 27 квітня в Чорному морі біля турецького узбережжя російський корабель зіткнувся з судном під назвою Youzarsif H. Всі члени екіпажу корабля Чорноморського флоту РФ "Лиман" були врятовані. За словами представника турецької берегової охорони, всього рятувальники евакуювали 78 осіб.

Російські ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що корабель затонув на невеликій глибині, і ймовірність проведення успішної операції по його підйому дуже велика. Також, за їхніми даними, у команди вистачило часу, щоб знищити спеціальну апаратуру на "Лимані".

У соцмережах з'явилося безліч жартів у зв'язку з інцидентом, який назвали "якорем в спину Чорноморському флоту". Міноборони РФ офіційно не коментував корабля, тільки повідомило, що спецобладнання з корабля зняли і відправили на базу ЧФ РФ. Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що причиною інциденту стали непрофесіоналізм і недбалість екіпажу російського корабля.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...