До літа Путін не зацікавлений у масштабних військових діях на Донбасі - генерал

Ігор Романенко вважає, що Путін чекає формування нової конфігурації влади в провідних країнах Заходу.

Володимир Путін. Фото:http://www.segodnya.ua/

Росія не зацікавлена в широкомасштабних військових діях на Донбасі, як мінімум, до літа поточного року, поки остаточно не сформується нова конфігурація влади в провідних країнах Заходу. Зараз можливо протистояння тактичного рівня "не вище рівня Дебальцевого". Про це заявив екс-заступник начальника Генштабу збройних сил України, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Широкомасштабні дії Путіну зараз не потрібні. З цієї точки зору військовий потенціал на кордонах з російської сторони не забезпечує початку такої війни", - сказав він.

"Путін стратегічно оцінює для себе ситуацію, і розуміє, що зміни принципового характеру можуть статися в другій половині цього року. Тоді можна виходити на зміни стратегічного порядку, які, як сподівається Путін, повинні привести його до досягнення цілей і завдань, які він поставив, зокрема, по Україні", - зазначив генерал.

Романенко припустив, що президент Росії планує "вийти в світові лідери", зокрема, "використовуючи стан справ в Україні".

Проте, на думку генерала, військові дії, що відбуваються на Донбасі в даний час, будуть продовжуватися. "Структури так званих республік "ДНР та "ЛНР" повинні виправдовувати себе, тому відбуваються обстріли, гинуть наші військові, і це буде продовжуватися", - вважає екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ.

За його прогнозами, "з військової точки зору найближчим часом можуть відбуватися бої інтенсивності на тактичному рівні близькі до того, що відбувається зараз, але не вище рівня Дебальцевого".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...