Доброго ранку, Хунта! ​Трохи вранішніх новин, - Денис П'ятигорець

Українська система ProZorro.Продажі перемогла у фіналі конкурсу антикорупційних стартапів CitiT4IChallenge і є найкращою серед стартапів з-поміж 70 країн світу!

Денис П'ятигорець. Фото: Фейсбук.

Про останні новини з України і світу пише у своєму ранковому дайджесті на власній сторінці у Фейсбуці популярний блогер Денис П'ятигорець, повідомляють Патріоти України.

1. Наступного тижня відбудуться повноцінні переговори президентів Дональда Трампа та Петра Порошенка у Вашингтоні.

2. #Саупадєніє?. Сенат США переважною більшістю голосів схвалив законопроект щодо розширення антиросійських санкцій, а ФРС США підвищила ключову ставку, а на фоні аномальних запасів нафти в США ціна на нафту рекордно впала. Карочє, весь Кремль вчора сидів, дивився на годинник та думав – коли ж цей день, курва, закінчиться.

3. Як тільки Стець вирішив подати у відставку, так відразу з’явилася ось така новина. В окупованому бойовиками Донецьку з'явився сигнал "Першого національного телеканалу" України. Поки невідомо, чи пов’язані між собою ці події. Але якщо так, то Стецю треба ще пару разів сходити у відставку, щоб сигнал українського ТБ добивав аж до Тули.

4. #ПеремогаТотальна. ProZorro.Продажі переміг у фіналі конкурсу антикорупційних стартапів CitiT4IChallenge і є найкращим серед стартапів з-поміж 70 країн світу!

5. Кабінет міністрів вперше за історію бюджетування в незалежній Україні затвердив середньострокову бюджетну резолюцію на 2018-2020 роки з закладеними показниками зростання економіки у 3%, 4% і 5% на наступні три роки. І тут справа зовсім не в тих відсотках зростання, які намалював Кабмін. Бо вже передбачаю зрадофільське слововивердження в коментах на цю тему. Ні, тут справа в господарському підході. Хто колись мав відношення до планування місцевих бюджетів, той знає – плануючи бюджет на рік ти тільки можеш затуляти дірки. Спланувати щось на перспективу, щоб забезпечити сталий розвитку території ти не можеш – бо не знаєш яким буде бюджет через рік. Тому так і живемо – від получки до авансу. А тепер буде можливість щось планувати на перспективу. Ефективно використовувати бюджети розвитку.

6. Упродовж 4 місяців 2017 року обсяги українського експорту товарів до країн ЄС зросли на 21,4% порівняно з минулим роком та склав $5,237 млрд. При цьому експорт у країни СНД зріс на 33,2% - до $2,1 млрд.

7. Господарський суд Києва дозволив Державній виконавчій службі списати близько 80 млн грн дивідендів із рахунку української «дочки» російського газового монополіста «Газпрому» - компанії «Газтранзит» у рамках виконавчого провадження щодо стягнення з «Газпрому» штрафу в розмірі майже 172 млрд грн, виставленого Антимонопольним комітетом України.

8. Міністерство економічного розвитку і торгівлі зареєструвало Кам'янка-Бузький індустріальний парк в однойменному місті Львівської області, а також індустріальний парк «Вінницький кластер холодильного обладнання»

9. в Одесі випробували нову командно-штабну машину (КШМ) на базі бронетранспортера БТР-3. Бронемашина обладнана чотирма радіостанціями та окремим енергоагрегатом, який дозволяє керувати системою вогню без запуску основного двигуна. При цьому значно зменшуються витрати палива та демаскуючі фактори.

10. Науково-виробниче підприємство ТЕМП-3000 успішно випробувала новий вогнестійкий комбінезон для екіпажів бойових броньованих машин. Випробування показали ступінь опіку та пошкодження, який не перевищує 4,2%, що значно нижче рівня необхідного до міжнародного стандарту ISO 13506.

11. Збірна України завоювала перше золото на чемпіонаті Європи зі стрибків у воду, який проходить в Києві. Завоював перше золото для збірної України на чемпіонаті, набравши підсумкові 431,75 бали Ілля Кваша. А українки Валерія Люлько та Софія Лискун виграли бронзу чемпіонату Європи у синхронних стрибках з платформи 10 м.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...