"Договорняки" та нові ціни на газ: Казарін розповів, як Кремль міг ефективно "обнулити" Майдан

Російська бездіяльність в 2014 році стала би куди більш ефективним способом реакції на Майдан, ніж військове вторгнення.
Кремль відреагував на Євромайдан найгіршим для себе способом. Фото: Дзеркало тижня.

Відсутність реакції на перемогу Майдану в 2014 році була б для Кремля більш вигідною з економічної і політичної точок зору, ніж військове вторгнення і анексія Криму. Даною думкою на своїй сторінці в Facebook поділився журналіст Павло Казарін, передають Патріоти України.

За його словами, Майдан в 2014 році Москва б "легко обнулила, просто не заганяючи Україну в кут". "У 2005 році знову були знижки на газ і договорняки. Слідом був реванш Партії регіонів. Через п'ять років після присяги Віктора Ющенка Віктор Янукович виграв президентські вибори. Економіка перемогла політику і підпорядкувала її собі", - нагадав журналіст.
Казарін впевнений, що точно так само Кремль міг вчинити і в 2014 році - наприклад, засудити розстріл на Майдані і замість анексії Криму пообіцяти Києву нові кредити. "Українська еліта з радістю б на це погодилася - адже їй не довелося б навіть виходити із зони комфорту. Не було б ані добровольчих батальйонів, ані волонтерів, ані армії. Боїнг благополучно долетів би до місця призначення. Санкції і контрсанкціі були б вигадкою фантастів. Росія головувала б в G8, а падіння цін на нафту компенсувалося міжнародними позиками", - додав він.

Автор вважає, що російська бездіяльність в 2014 році стала би куди більш ефективним способом реакції на Майдан, ніж військове вторгнення. "Москва надавала Києву військово-дипломатичних ляпасів і тепер змушена спостерігати, як колишня союзна республіка озброюється армією, самосвідомістю і політичною нацією. А могла б не робити нічого - і отримати майже все", - резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Але спочатку треба зосередитись на Україні": У Росії заговорили про "повернення" Аляски

субота, 4 травень 2024, 16:29

Російські депутати всерйоз обговорюють можливість окупації Аляски. Про це пише наближений до Кремля Telegram-канал, передають Патріоти України. Автори стверджують, що градус напруги між Росією та США продовжує наростати. У Державній думі країні-агресор...

"Радив би ФСБ звернути на неї увагу": Жорін постібався з росіянки за "публічне приниження" Abrams

субота, 4 травень 2024, 15:47

Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін дотепно "постібався" з росіянки, яка влаштувала "публічне приниження" американського танка Abrams у Москві, передають Патріоти України. У своєму Telegram Жорін опублікував фрагмент відео, на як...