Дослідники з'ясували, що додатки для розвитку мозку - це марна витрата часу

​В останні роки набирають популярність різні додатки для навчання і тренування мозку. Подібні ігри, відповідно до реклами, можуть поліпшити когнітивні функції - пам'ять, увагу, пізнавальні здібності.

Мозок на тренуванні :)Проте недавнє дослідження вчених з Пенсільванського університету (University of Pennsylvania), США, показало, що тренування мозку за допомогою подібних програм не поліпшують когнітивні здібності, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Аптека.ua.

Автори дослідження - Джозеф Кейбл (Joseph Kable) і Керін Лерман (Caryn Lerman) - вивчали популярний додаток для тренування мозку від компанії Luminosity. Команда провела експеримент з двома групами добровольців, в кожну з яких увійшли 64 учасника.

Першій групі запропонували навчатися по тренувального режиму Lumosity, виконуючи розвиваючі вправи по 30 хв щодня протягом 10 тижнів. Друга група замість Luminosity грала в звичайні онлайн-ігри, але дотримувалася того ж графіка навчання.

Для більш точного результату вчені також запросили в контрольну групу 35 добровольців, які пройшли ті ж когнітивні тести, що і попередні 128 учасників експерименту, але не грали в ігри.

Обе группы после эксперимента стали лучше играть в игры, но исследователи не заметили изменений в нейронной активности и улучшений умственных характеристик добровольцев. Также тренинги и игры никак не повлияли на процесс принятия решений — ни один из предложенных видов игр не изменил мозговую активность участников до и после прохождения тестов.

На думку Дж. Кейбла, попри те що навчальні ігри для мозку не впливають на процес прийняття рішень і не покращують когнітивні здібності мозку, вони можуть підвищити рівень уваги і самоконтролю.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Работайте, братья": Окупант розстріляв командирів з управління артилерійського дивізіону (фото)

субота, 4 травень 2024, 17:01

Російський окупанти розстріляв своїх товаришів по службі з управління артилерійського дивізіону, передають Патріоти України. Як повідомляє Телеграм-канал "Оперативний ЗСУ", росіяни оголосили план "Перехоплення", щоб затримати стрільця. За інформацією к...

"Але спочатку треба зосередитись на Україні": У Росії заговорили про "повернення" Аляски

субота, 4 травень 2024, 16:29

Російські депутати всерйоз обговорюють можливість окупації Аляски. Про це пише наближений до Кремля Telegram-канал, передають Патріоти України. Автори стверджують, що градус напруги між Росією та США продовжує наростати. У Державній думі країні-агресор...