Дотиснути ворога: історик-боєць АТО про те, чому Україні не варто поспішати з виконанням мінських угод

Мінські угоди треба виконувати дуже повільно, зберігаючи санкції для ‪‎Путіна і допомагаючи знесилювати агресора різними способами.

Ілюстрація:uk.vnews.agency

"У засипаному снігом бліндажі в секторі Луганськ боєць-історик з позивним ‪"Сірко" розповів, як анексія ‪‎Криму та війна на ‪‎Донбасі врятували Україну, забезпечивши євроінтеграцію і такі необхідні зміни до законів." Про це пише у своєму Facebook позаштатний радник міністра в АТО Олександр Бригинець, інформують Патріоти України.

Аргументація у нього безвідмовка, як АК:

1. Якби не окупація і війна Порошенко не пішов би на дострокові вибори, а значить в парламенті досі сиділи б відверті риги і комуністи, провести з ними реформи було б значно складніше, ніж при нинішньому парламенті.

2. Якби Порошенко усе ж наважився у 2014 на перевибори, то ми б мали додатово 30 нардепів-ригів за рахунок округів, де вибори не відбулися. До того ж, змінилося б співвідношення голосів за партії, бо у виборах би додатково взяли участь кілька мільйонів проросійських виборців із Донбасу і Криму.

У підсумку ані "радикали" ‪‎Ляшка, ані тим більше "Батьківщина" не пододали би бар'єр у 5%. Натомість пройшли б до ВР комуністи(. Опоблок (риги) з комуністами не набрав би йомовірно 226 голосів, але за 200 мав би. Тож, проєвропейська коаліція з БПП, НФ і "Самопомочі" складада б 230 депутатів і ніколи б не могла прийняти тих рішень, що їх усе ж прийнято.

Його висновок: мінські угоди треба виконувати, але дуже повільно, зберігаючи санкції для ‪‎Путіна і допомагаючи знесилювати агресора різними способами. Головне, щоб окуповані частини змогли приєднатися до виборів ВР і президента не раніше 2020 року.

Я не згоден із підрахунками мого друга, бо без війни і розклад симпатій суспільства був би інший, але загалом його позиція має право на існування. Я теж думаю, що поки Росія не виконала перших пунктів про припинення вогню й обмін усіма полоненими спішити з виконанням інших пунктів потреби немає.

А РФ має нести тягар санкцій і за Крим, і за невиконання мінських домовленостей, в тому числі і за те, що наші ‎Савченко, ‪Сенченко й інші патріоти досі в російських тюрмах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ поспішають використовувати ATACMS, поки росіяни не адаптувалися – Newsweek

субота, 4 травень 2024, 20:43

Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних р...

Подробиць поки що не розповідає: Трамп виношує "мирний план" для України - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 20:14

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...