Двосторонні проблеми: Експерт пояснив, чому відносини України та НАТО охололи

Досі існує дефіцит довіри, який пов'язаний з тим, що в НАТО немає впевненості в тому, що Україна позбавлена ​​від ризиків реваншизму. Крім того Італія, Франція і частково Німеччина мають хороші проекти з Росією і не бажають їх припиняти.

Ілюстрація:DT.ua

У відносинах між Україною і НАТО намітилися деякі ознаки, які не можуть не викликати занепокоєння експертів. Про це заявив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак в інтерв'ю сайту Апостроф, інформують Патріоти України.

Експерт, зокрема, нагадав, що на Варшавському саміті не було підтверджено в комюніке, що Україна стане членом НАТО.

"У проекті програми співпраці на 2017 рік українська сторона спирається на результати саміту 2008 року в Бухаресті, в яких було заявлено, що Україна буде членом НАТО. З одного боку, ми маємо ситуацію, коли всі члени Альянсу висловилися за те, щоб по відношенню до нашої країни була припинена агресія. Але в сфері військово-технічного співробітництва поставок озброєнь, спільних розробок зброї і військової техніки держави НАТО ведуть себе більш стримано", - пояснив він.

Бадрак вказав на наявність двосторонніх проблем.

"Досі існує дефіцит довіри, який пов'язаний з тим, що в НАТО немає повної впевненості в тому, що Україна позбавлена від ризиків реваншизму. Крім того, європейські члени НАТО - Італія, Франція і частково Німеччина - мають хороші проекти з Росією і не бажають їх припиняти. Зокрема, Італія досі постачає машинокомплекти до бойових машин в Росію. Є ознаки і того, що не припинено військово-технічне співробітництво між Францією і Росією", - зазначив він.

За словами військового експерта, представники багатьох країн розраховують на розвиток бізнесу з Росією і чинять тиск на свої уряди, щоб ті були стриманішими стосовно України. Зокрема, Захід заблокував військово-технічне співробітництво, і це є серйозною перешкодою для переозброєння української армії на новому якісному рівні.

"Але є проблеми і з української сторони. На Заході розуміють, що влада України управляє сектором безпеки і оборони в ручному режимі. Це їх не влаштовує, тому що законодавчо не визначені правила гри: немає законів про військово-технічне співробітництво, немає програми розвитку збройних сил України. Немає таких найважливіших законів, як закон про створення озброєнь і військової техніки, про державне і приватне партнерство", - пояснив Бадрак.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...