Екологи визначили найчистішу річку світу

Італійська Верзаска визнана найбільш прозорою річкою, за версією європейської асоціації екологів.

Чарівна Верзаска

Верзаска - це 30-кілометрова гірська річка, яка знаходиться в однойменній долині в італомовній частини Швейцарії - Тічино, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Свій початок вона бере на вершині гори висотою 2864 метрів, потім її шлях лежить на південь, через мальовничі долини, де річка впадає в Маджоре - гірське озеро між Швейцарією та Італією.

Річка Верзаска славиться своїми кристально-чистими бірюзовими водами і барвистими різнокольоровими каменями, якими всипане її дно.

Весь шлях, який вона робить від витоку до злиття з озером, прикрашений буйною середземноморською рослинністю з каштановими лісами і виноградниками, що привертає в це місце нескінченні потоки туристів, любителів підводного плавання і цінителів справжньої краси природи.

Розташована в самому центрі швейцарських Альп, річка Верзаска носить статус однієї з найкрасивіших річок Європи.

Температура її блакитної води не перевищує 7 ° -10 ° С. А глибина гірської річки зовсім невелика - до 15 метрів.
У деяких місцях Верзаска досить небезпечна, оскільки має бурхливі підводні течії.
Купатися в річці заборонено - вода в ній просто крижана. Але, попри небезпеку, багато сміливців занурюються в її чисті, але безжально холодні води. Тому там працюють місцеві "наглядачі", попереджаючи про небезпеку і вказуючи всім бажаючим місця де можна відносно безпечно скупатися.
За багато років, торуючи свій шлях через скелі, Верзаска вимила в них природні ванни, які в літній період стають улюбленим місцем для купання.
Найбільшою популярністю, звичайно ж, Верзаска користується серед любителів дайвінгу. Подивитися на світ з 15-метрового дна крізь призму смарагдових спотворень води - це незабутнє видовище.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...