Експерт пояснив причини викрадення донецького судді бойовиками "ЛДНР"

Дмитро Тимчук зазначив, що судді прифронтових судів взагалі не повинні розглядати кримінальні справи стосовно бойовиків "ЛДНР".

Суддя. Фото: vestnik.in.ua

Справи щодо відловлених бойовиків так званих "Л/ДНР" і російських найманців не повинні розглядатися місцевими судами. Про це повідомив нардеп Дмитро Тимчук на своїй сторонці у Facebook, передають Патріоти України.

"Так, історія кожного, кому довелося через агресію РФ виїхати з окупованої території - це трагедія. Але у мене запитання: як повірити в об'єктивність українського судді, який може ухвалювати рішення щодо відловлених бойовиків і агентури ФСБ-"МГБ", коли він запросто їздить до окупованого Донецька?" - запитує нардеп.

За його словами, такі судді точно розуміють, що їм загрожує під час поїздки на окуповані території, якщо вони приймуть "неправильні" з погляду терористів рішення. "У зв'язку з чим згадую відповідь співробітників СБУ на наші запитання в 2014 р про те, чому безліч місцевих діячів, які засвітилися як "борці за ДНР", після звільнення районів Донбасу залишилися на свободі: "А ви це у місцевих судів запитайте", - написав він.

Тому Тимчук вважає, що всі справи щодо терористів не повинні розглядати місцеві суди. "Може бути, суддя, що їздить у справах до Донецька, і чудова людина і відмінний сім'янин, але саме як до судді у мене чомусь до нього за визначенням довіри не багато", - резюмував нардеп.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20