Експерт розповів, чому США ніколи не підуть з України

Трамп може плутати Словенію з Україною, Іванку з Іванною, але він ніколи не віддасть стратегічну перевагу в руки свого ворога - Росії, вважає Небоженко.

Дональд Трамп. Фото: ZN.ua

З 2014 року Україна є "природним союзником" Сполучених Штатів. Росія є "природним супротивником" США, тому при президентові Дональдові Трампі Америка не буде скорочувати фінансову, військову та політичну підтримку Києва. Про це політолог і соціолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко розповів під час чату в "Главреді", повідомляють Патріоти України.

"Американська зовнішня політика приховує один комплекс неповноцінності — Карибська криза 1962 року. Тоді, пропустивши на Кубі перемогу соціалізму, США з жахом дізналися, що радянські ракети розміщені на Кубі і загрожують США. І тільки виведення американських ракет із Туреччини, які були спрямовані на СРСР, змусило Радянський Союз забрати свої ракети з Куби", — нагадав політичний експерт.

"Тому США ніколи не підуть з України, тому що можливість розміщення американських ракет на Лівобережжі України є самим надійним засобом ядерного стримування Росії. Не залежно від того, який суспільно-політичний лад буде в Україні", — вважає політолог.

"Основи військової стратегії припускають, що військові конфлікти мають бути якомога далі від кордонів своєї країни. Саме це робить Україну настільки важливою для Америки і для Росії. Трамп може плутати Словенію з Україною, Іванку з Іванною, але він ніколи не віддасть стратегічну перевагу в руки свого ворога — Росії", — впевнений соціолог.

"Тому цілком можливо, що при зменшенні ролі санкцій буде зростати військово-політична підтримка України", — говорить він. "Інше питання, що Трамп прекрасно бачить слабкість українського політичного керівництва, якому не можна довіряти. Тому як бізнесмен, щоб вилікувати компанію (Україну), перш за все, він буде змінювати її менеджмент (президента, депутатів, міністрів), а не банкрутити фірму (Україну)", — підсумував Віктор Небоженко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...