Фахівці назвали ТОП-5 найпотужніших експортерів та імпортерів України

​У Державній службі статистики України повідомили про те, як виріс обсяг товарів, що експортуються з України в зарубіжні країни і назвали першу п’ятірку споживачів українських товарів.

Зокрема, в січні-липні 2017 Україна експортувала товарів на $ 23, 8 млрд, що на 22% більше, ніж в 2016 р., інформують Патріоти України. Зазначається, що країна також імпортувала товарів на $ 26,563 млрд.

У порівнянні з січнем-липнем 2016 експорт збільшився на 22,1% (на 431 350 000 доларів), імпорт – на 29,4% (на 604 150 000 доларів).

Негативне сальдо склало 2,708 млрд доларів, тоді як в січні-липні 2016 також негативне – 980,4 млн.доларів. Коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 0,90, тоді як у січні-липні 2016 – 0,95.

Зовнішньоторговельні операції проводились з партнерами із 217 країн світу.

Зокрема так виглядає топ-5 країн, куди Україна експортувала свої товари за перше півріччя 2017 р

А в цій інфографіці представлені п’ять основних країн-імпортерів нашої країни за аналогічний період

Нагадаємо раніше, професор Піттсбурзького університету Тимофій Милованов заявив, що Україна збільшила ВВП на душу населення, однак зростання залишається критично низьким. Прогрес за основними показниками не очевидний, а по багатьом статтям, навпаки, спостерігається регрес.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...

Потрібно оприлюднити списки тих, хто виїхав за кордон і не повернувся без належних підстав, та ввести для них 10-кратний довічний військовий збір, - Юрій Луценко

понеділок, 29 квітень 2024, 0:15

"Про ухилянтів. Сьогодні повернувся від своїх із фронту. Ситуація критична. І не тільки через нестачу зброї. Некомплект у військах - величезна проблема. Тому жодного доброго слова про ухилянтів не можу сказати", - пише політик та громадський діяч Юрій ...