Фігурує відразу у двох скандалах: Суркіс може втратити місце в УЄФА і сісти у в'язницю, - експерт

Вище керівництво "Динамо" подало неправдиву звітність в ФФУ, приховавши заборгованість. Однак і це ще не все...

Григорій Суркіс. Фото: dynamo.kiev.ua.

Відразу два скандали, пов'язані з керівництвом київського клубу "Динамо", можуть мати серйозні наслідки. Причому, як для самого клубу, так і для Григорія Суркіса. Про це написав на своїй сторінці в Facebook експерт Аналітичної групи "Левіафан" Валентин Гладких, передають Патріоти України.

"Як виявилося, вище керівництво "Динамо" подало неправдиву звітність в ФФУ, приховавши заборгованість. Що, в свою чергу, дозволило клубу пройти атестацію Федерації футболу України, можна сказати шахрайським шляхом. Однак цей обман розкрився аудитом УЄФА", - пише експерт.

Він зазначає, що вже публікувалася інформація, що ФК "Динамо" Київ досі не виплатив "Базелю" повну суму трансферу за Драговича і Гонсалеса - €4,3 млн. При цьому, виявилося, що сума прострочена більше, ніж на 180 днів, і на кінець березня 2017 року заборгованість ще становила €1,5 млн.

"Керівництво УЄФА навіть звернулося з листом до Федерації, де висловило стурбованість тим, що київський клуб отримав ліцензію на участь в змаганнях. Тепер братам Суркісам потрібно зробити "подвиг": адже якщо підробка буде доведена ,"Динамо" можуть знову виключити з єврокубків - так як це було двадцять років тому після "шубного скандалу Лопеса Ньєто", - зазначає Валентин Гладких.

Крім того, експерт підкреслив, що зовсім недавно з'ясувалося ще одна підробка - не менше серйозна, але яка зачіпає безпосередньо Григорія Суркіса, через що на нього 4 жовтня прокуратурою було порушено кримінальну справу.

Цього разу підставою стала підробка документів для його повторного обрання на пост віце-президента УЄФА. "З'ясувалося це дещо несподівано. Почалося все з відмови киян їхати на матч до Маріуполя. Ображений вчинком столичного клубу, президент Федерації футболу Маріуполя Василь Журавльов, справу так не залишив. Він подав запит в ФФУ і виявив, що під час пролонгації повноважень Григорія Суркіса в УЄФА не було ні листів колективних членів Федерації (що є обов'язковою умовою), ні рішення Виконкому про його висунення на другий термін. Іншими словами - Україна Суркіса не висувала!", - пише Гладких.

Після цього, Журавльов написав офіційний лист на ім'я Александера Чеферіна з проханням провести перевірку і з'ясувати - на підставі яких документів Григорій Михайлович переобирався. І УЄФА теж почала проводити свою перевірку.

"А в Печерській прокуратурі, тим часом, за фактом звернення маріупольського футбольного чиновника завели кримінальне провадження за статтею "підробка документів, печаток, бланків", яка має на увазі покарання на строк до 3-х років позбавлення волі. Само собою - і виключення Суркіса зі структури УЄФА. Так що ставки - високі", - зазначив Валентин Гладких на своїй сторінці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...

"В 90-е российская "элита" была мега жадная, ох*евшая и мерзкая по всем направлениям. А путин(-изм), - это результат ее усилий", - Іван Яковина

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:15

"Все российские либералы 60+ страшно возмущены фильмом ФБК об истоках путинизма. В принципе, логично: весь фильм их тыкают лицом в то, что это они (и их друзья) не просто проебали страну, а подарили ее Путину с его гопотой", - пише російський журналіст...