Флорида та Нью-Йорк можуть піти під воду ще цього сторіччя

Серед затоплених можуть опинитись важливі державні об'єкти.

Фото: infokava.com

Великі ділянки землі в США, включаючи місця розташування Військово-морської академії в Аннаполісі (штат Меріленд), міжнародного аеропорту ім. Кеннеді в Нью-Йорку і маєтку президента США Дональда Трампа Мар-а-Лаго в штаті Флорида, можуть опинитися під водою до 2100 р. через підвищення рівня Світового океану, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Такий прогноз, підготовлений Національним управлінням США з дослідження океанів і атмосфери (NOAA) і організацією Climate Central, оприлюднила газета USA Today.

Тривале танення льодів в Антарктиді і Гренландії може вже до кінця століття призвести до підвищення рівня Світового океану на 3-3,6 м, зазначено в прогнозі. У цьому випадку затоплення, зокрема, загрожує значній частині Нью-Йорка, штату Флорида і інших прибережних районів США.

"Але мова йде лише про сценарій, розвитку якого, як ми сподіваємося, вдасться уникнути. Імовірність затоплення невелика, але її не слід відкидати", - заявив океанограф NOAA Вільям Світ.

Для більшої наочності того, що може відбутися за певних умов, Climate Central розмістила на своєму сайті інтерактивне 3D-зображення маєтку Трампа Мар-а-Лаго. Будова на зображенні залита водою майже до середини другого поверху, а від поля для гри в гольф не залишилося й сліду, лише суцільна водна гладь.

Автори прогнозу нагадали про те, що рівень Світового океану піднявся з 1880 р. на 2,5 м, проте не скрізь це призвело до однакових наслідків, бо в деяких частинах світу за цей час відбулося осідання грунту.

Танення льодів Антарктиди і Гренландії є однією з основних причин підвищення рівня Світового океану. На антарктичний лід припадає близько 60% запасів прісної води на Землі.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...