Людству загрожує всесвітній потоп, - дослідження вчених

У найближчі кілька сотень років вода в Світовому океані підніметься до того рівня, що будуть повністю затоплені більшість материків, а процес затоплення узбереж почнеться вже через 30-40 років.

Людству загрожує всесвітній потоп. Ілюстрація: Misanec.ru.

Вже в найближчі десятиліття більшість районів нашої планети буде повністю затоплено, і шанси на виживання залишаться лише у незначної кількості людей. Така заява пролунала від групи дослідників з Ірландії і Сполучених Штатів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Згідно з результатами досліджень вчених в найближчі кілька століть вода в Світовому океані підніметься до того рівня, що будуть повністю затоплені більшість материків.

Вчені запевняють, що катастрофічні наслідки очікують людство в результаті змін клімату та стрімкого танення льодовиків.

Експерти відзначили, що більше ста тисяч років тому на Землі відбувалося приблизно те ж саме, що і зараз - тоді температура повітря була вищою за кліматичну норму на кілька градусів, через що рівень води в Світовому океані підвищився відразу на десять метрів.

Якщо це станеться в найближчі десятиліття, люди, що живуть на узбережжі океанів, не встигнуть врятуватися. Такі показники можуть бути досягнуті вже до середини цього століття, тобто через 30-40 років. За прогнозами дослідників, можуть загинуть сотні мільйонів людей, і вже зараз потрібно замислюватися про масове переселення вглиб материків.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...