НП на Чернігівщині: Багатотисячне місто потонуло у нечистотах, йому загрожує екологічна катастрофа (фото, відео)

Найбільше шкоди аварія завдала людям, які живуть у центрі міста, оскільки стічні води затопили їх подвір’я та будинки.

Фото:prm.uaУ Прилуках на Чернігівщині вже четвертий день через прорив каналізації в місті немає води. Про це йдеться на сайті Прямий, передають Патріоти України.

Місцева влада відкачує воду насосами, але будинки і далі затоплює нечистотами. Стічні води вже затоплюють цілі вулиці. Іноді навіть виникають фонтани води.

Крім того, жителі говорять, що вода з каналізації стікає в місцеву річку Удай. А ремонтні роботи, які проводять активісти і “Тепловодопостачання” не дають ніякого результату.

Ситуація в місті тільки погіршується. Через прорив каналізаційного колектора в деяких районах міста також немає опалення.

Місцева влада повідомила, що в Прилуках подачу води орієнтовно припинено до 12:00 24 січня.

Варто зазначити, що на місці аварії знаходиться екскаватор, кілька вантажівок та працівники КП "ПрилукиТепловодопостачання". Громадські активісти пригощають робітників гарячим чаєм та піццою, а також ведуть трансляцію у соціальних мережах. Останні залишаються майже єдиним джерелом інформації для мешканців багатотисчного міста. З інформції в соцмережах - екскаватор для виконання робіт найняли самі прилучани.

Як розповіли мешканці, у центрі міста воду відключили 19 січня, у віддалених районах 20 січня. Проте міська влада не попередила про відключення води. Більшість дізналися про ситуацію з соціальних мереж.

Ніхто з опитаних прилучан не бачив в місті автомобілів, які мають підвозити воду мешканцям багатоповерхівок та приватного сектору. Наразі отримати офіційне підтвердження або спростування цієї інформації не вдалося.

На місцевому телеканалі інформація про відключення та графік водопостачання з’явилася лише на третю добу. За словами прилучан, воду дали, але тиск був слабкий і мешканці багатоповерхівок її так і не дочекалися. Та й якість рідини, яка тече з труб, залишає бажати кращого.


Як повідомлялося раніше, 19 січня, в центрі міста Прилуки сталася масштабна аварія – прорив каналізаційного колектора, в результаті якої майже 56 тисяч жителів залишилися без води.

У міськраді розповіли, що на даний момент на місці події працюють співробітники комунальної служби, проте ситуацію ускладнює той факт, що прорив стався на глибині 14 метрів в каналізаційному колекторі.

Відомо, що всього до роботи залучено 12 одиниць техніки. Крім того повідомляється, що допомагають виправити неполадку не тільки комунальники, але також небайдужі мешканці міста.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...