Можлива нова екокатастрофа: В окупованій Керчі знищили частину дамби сховища відходів (фото, відео)

Весь бруд від промивання і видобутку піску вже почав витікати на міський пляж.

Тварини першими відчули на собі наслідки катастрофи. Фото: Керчь.FM.

У Криму екологи б'ють на сполох, вимагаючи припинити видобуток піску з плавнів Нижньо-Чурбашенського хвостосховища, розташованого в районі анексованої Керчі, передають Патріоти України.

Активістам стало відомо, що пряма промивка піску, здійснюється на дамбі, що перешкоджає попаданню в море небезпечних відходів. Таким чином, весь бруд від промивання і видобутку піску почав витікати на міський пляж.

Тим часом стала очевидною нова загроза від хвостосховища для здоров'я людей. Виявилося, що діяльність по розкриттю провокує різні захворювання, в тому числі викривлення носової перегородки, що перешкоджає носовому диханню, алергічні захворювання, хронічні захворювання бронхолегеневої системи з частими загостреннями, хронічні захворювання очей, полінейропатію і дисплазію.

Однак зупиняти видобуток піску ніхто не збирається - якщо ще рік тому видимою проїжджаючим в міському транспорті була частина видобутку, розташована уздовж дороги в село Героївське, то тепер штучний канал видно від траси до міського пляжу, повідомляє Керчь.ФМ.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...