Можлива нова екокатастрофа: В окупованій Керчі знищили частину дамби сховища відходів (фото, відео)

Весь бруд від промивання і видобутку піску вже почав витікати на міський пляж.

Тварини першими відчули на собі наслідки катастрофи. Фото: Керчь.FM.

У Криму екологи б'ють на сполох, вимагаючи припинити видобуток піску з плавнів Нижньо-Чурбашенського хвостосховища, розташованого в районі анексованої Керчі, передають Патріоти України.

Активістам стало відомо, що пряма промивка піску, здійснюється на дамбі, що перешкоджає попаданню в море небезпечних відходів. Таким чином, весь бруд від промивання і видобутку піску почав витікати на міський пляж.

Тим часом стала очевидною нова загроза від хвостосховища для здоров'я людей. Виявилося, що діяльність по розкриттю провокує різні захворювання, в тому числі викривлення носової перегородки, що перешкоджає носовому диханню, алергічні захворювання, хронічні захворювання бронхолегеневої системи з частими загостреннями, хронічні захворювання очей, полінейропатію і дисплазію.

Однак зупиняти видобуток піску ніхто не збирається - якщо ще рік тому видимою проїжджаючим в міському транспорті була частина видобутку, розташована уздовж дороги в село Героївське, то тепер штучний канал видно від траси до міського пляжу, повідомляє Керчь.ФМ.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...