З архіву ПУ. Вперед, у Середньовіччя: Окупований Крим хочуть перейменувати

Анексованому півострову планують повернути його історичну назву.

У окупованому Криму. Фото: соцмережі.

Окупований Російською Федерацією український півострів Крим пропонують перейменувати на "Республіка Крим – Таврида". Про це заявив голова національно-культурної автономії греків анексованого Криму Іван Шонус, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

"Довгий час півострів називався Тавридою, тому нікого не ображаючи, знаючи, що є такі прецеденти в Росії, як Північна Осетія – Аланія, Якутія (Саха), відповідно Крим теж заслуговує на повну підставу історично називатися Республіка Крим – Таврида. Ми виступаємо з ініціативою звершення цього факту", – сказав він у червні 2018 року.

Поплічник окупантів зауважив, що греки вже звернулися до "відповідальних інстанцій" з офіційним листом. "Нам відповіли, що це можлива ситуація, але є ряд складнощів. Потрібно обґрунтування і вивчення цього процесу. Ми далі продовжуємо це питання виносити на дискусійні майданчики, де присутня наукова еліта", – додав Шонус.

Зазначимо, що Таврида або Таврика – було одним з історичних назв давнього і середньовічного Криму. При цьому в офіційних документах півострів продовжував називатися Кримом.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...