"Був ще один викид": Кримчани розповіли невідомі деталі хімічної катастрофи в Армянську (фото)

Кримчани, як і раніше потерпають від екологічної катастрофи, яку заподіяв сумнозвісний хімічний завод "Титан".

У окупованому Армянську. Фото: Крим. Реалії.

Жителі окупованих Армянська і Перекопу продовжують скаржитися на чергові викиди з хімзаводу "Кримський титан", але вже з побоюванням, боячись показувати обличчя і давати коментарі на камеру, передають Патріоти України.

Кримчани, як і раніше потерпають від екологічної катастрофи, яку заподіяв сумнозвісний хімічний завод "Титан". Жителі міста Армянськ і селища Перекоп розповідають про плачевні наслідки викидів.

"Десятого жовтня знову почав задихатися дитина. Симптоми ідентичні тим, що були пару місяців назад: біль і першіння в горлі, сильний нежить і висип. Ми зібралися і дуже швидко поїхали в Бахчисарай, де пробули близько місяця. У жовтні ж у нас згорів зовсім новий телевізор, а коли ми принесли його в ремонт по гарантії, майстри сказали, що це вже шостий чи сьомий за день. Мовляв, у всіх однакова проблема - окислена плата. Телевізор полагодили і повернули на місце. Але я впевнена, що в 10- 12 числах жовтня був іще один викид на заводі, про який влада вважає за краще мовчати", - розповідає мешканка Армянську, яка при цьому попросила не фотографувати її, щоб не набути проблем, як Катерина Пивовар, до якої після інтерв'ю кільком ЗМІ прийшли силовики.

Людмила показує поржавіли предмети: кухонні прилади, викрутку, рулетку, кришки на закрутках і лупу для паяння дрібних деталей. За словами журналіста, місцевий таксист погодився довезти її до селища Перекоп, але на прохання під'їхати ближче до заводу, запропонував почекати за 8 кілометрів.

"Давайте я зупинюся в Перекопі, а ви дійдете? Там недалеко. У нас тут ФСБ-шники кругом, може, не треба до заводу? Гаразд, тільки маску одягніть на всякий випадок, коли під'їдемо", - сказав з побоюванням кримчанин.

Місцева жителька, співробітниця "Кримського титану", поскаржилася на те, що у дочки проіржавів канцелярський степлер, окислився USB-вхід в ноутбуці і згоріли квіти. "Ви думаєте це через осінній сезон листя опало? Подивіться, це дубки - вони восени і цвітуть. Бачите, квіти є і десь листя зелене, а десь руде і пропалене цією хімією", - уточнила жінка.

За словами журналіста, щоб оцінити розмір збитку через хімічних викидів, досить пройти по Перекопу: паркани, велосипеди, сміттєвий бак перед місцевим магазином, номерки на будинках і поштові скриньки - все "перефарбоване" в бурий колір.

Автор матеріалу також зазначила, що під вечір перебування в Армянську, до присмаку металу в роті додався головний біль. А вранці наступного дня з'явився незрозумілий кашель без симптомів застуди.

Джерело: Крим.Реалії

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...