Франція хотіла заморозити ухвалення безвізу для України, щоби зупинити Марін Ле Пен

Після завершення технічної дискусії постпредів країн-членів ЄС у Брюсселі представник Франції відверто здивував усіх присутніх.

Марін ле Пен. Фото:ИноСМИФранція намагалася заморозити переговори про механізм призупинення безвізового режиму ЄС до виборів президента країни, які відбудуться у квітні 2017 року, щоби не дати додаткові козирі лідеру крайніх правих Марін Ле Пен. Про це йдеться у статті "Саміт на нервах: як Україна ледь не втратила, але знову повернула шанси на безвіз" на сайті Європейської правди, інформують Патріоти України.

За інформацією співрозмовників ЄП, в середу після завершення технічної дискусії постпредів країн-членів ЄС представник Франції відверто здивував усіх присутніх.

"Треба визначитись: або ми відкриваємо візову лібералізацію, або зберігаємо вільне переміщення громадян ЄС всередині Шенгенської зони", – процитував французького дипломата співрозмовник ЄП.

Досі ніхто з офіційних осіб не припускав, що скасування візового режиму може призвести до розвалу Шенгену. Джерело, наближене до європейської дипломатії, уточнило позицію французів, яку вони висловлювали у приватних розмовах. Йдеться саме про ідею заморозити всі процеси до обрання нового президента Франції.

"Проблема має ім’я, і це ім’я – Марін Ле Пен…Франція налякана перемогою Трампа. На цьому тлі перемога Ле Пен стає реальною, і якщо це станеться, це буде кінець старим порядкам, кінець усьому. Навіть в українських питаннях. Ми розуміємо, що Україна буде розчарована через безвізовий, але...", – така логіка лунала в розмовах в будівлі Ради ЄС.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...