Гаага чекає: "Попри гібридні фантазії Кремля, міжнародне правосуддя є невідворотним механізмом для ватажків та бойовиків Донбасу" - Лубківський

Дипломат наголосив, що до прикладу за судовими процесами щодо військових злочинів у колишній Югославії засуджено вже 83 осіб. Усіх, хто намагався переховуватися від суду, урешті-решт, отримали вирок міжнародного трибуналу.

Маркіян Лубківський. Фото:ProCn

"Перше, що мають усвідомити ті, кому адресовано цей меседж, – покарання за військові злочини є жорстким та незворотнім. Попри "гібридні фантазії" Кремля, міжнародне правосуддя є ефективно діючим механізмом, який є сильнішим за будь-яке індивідуальне свавілля та віру у безкарність." Про це пише у своєму Facebook Маркіян Лубківський, передають Патріоти України, продовжуючи:

Усього за судовими процесами щодо військових злочинів у колишній Югославії засуджено вже 83 (!) осіб. Усіх, хто намагався переховуватися від суду, урешті-решт, було видано Гаазі.

Друге, що, напевно, уже усвідомив Младич і мають усвідомити інші – політичні міфи, якими мотивуються військові злочини, є недовговічною "мильною бульбашкою" у порівнянні із цілком реальними та невідворотними речами – трибуналом та тюрмою.

Менш ніж за 20 років на Балканах не лише практично позбулися неоімперських міфів, які на початку 90-х років вважалися "віковічними", але й країни регіону успішно інтегруються в ЄС. Ідеї, заради яких творилися масові злочини політиками покоління Мілошевича–Караджича–Младича, для молодого покоління балканців уже є незрозумілими та неприйнятними.

Третє – засоби фіксації військових злочинів сьогодні є більш ефективними та універсальними, ніж на початку 90-х років, тож дефіциту доказової бази для майбутніх трибуналів не буде. Отже, лава підсудних за розглядом злочинів проти людяності на сході України буде представлена не лише командирами та ватажками сепаратистів, але й, упевнений, російськими найманцями та кадровими військовими.

Для здійснення такого правосуддя співробітництво із трибуналом в Гаазі має стати для України одним із ключових зовнішньополітичних пріоритетів на найближчі роки. Аж поки не буде засуджено усіх злочинців.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чи є загроза прориву росіян до Курахового на Донеччині: Військовий експерт проаналізував спроможності окупантів

четвер, 2 травень 2024, 22:47

Тиск на Курахове у Донецькій області триватиме, але довести його до такого каталізуючого наступ рівня - нереально. Про це 2 травня під час телемарафону сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Пат...

"Народу набирают п*здец, а все утилизируются": Окупант поскаржився на величезні втрати (відео)

четвер, 2 травень 2024, 22:05

Армія РФ зазнає великих втрат поблизу Часового Яру на Донеччині, через що в окупаційне військо набирають дедалі більше людей. Про це йдеться в перехопленій ГУР розмові російського окупанта, опублікованій у четвер, 2 травня, передають Патріоти України. ...