Гарвардські вчені визначили найкраще і найгірше: Яке взуття обрати для здоров'я ніг

Фахівці радять міняти різні моделі взуття, щоб не давати м'язам ніг ставати слабкими або перенапруженими.

Ілюстрація. Фото: ЗМІГарвардські вчені провели дослідження з метою з'ясувати, яке взуття є оптимально безпечним для здоров'я, зазначають Патріоти України з посиланням на The Independent.

В ході дослідження професор еволюційної біології людини і професор біологічних наук з Гарварда Деніел Ліберман з'ясував, що амортизатори і повітряні подушки в популярних моделях взуття, включаючи кросівки, шкодять здоров'ю ніг. Зокрема, амортизатори, які за заявами виробників повинні забезпечувати комфорт і міцність під час ходьби і бігу, в дійсності роблять ноги більш слабкими і схильними до різних травм.

Результати дослідження Лібермана і його команди вчених показали, що «захист» ніг за допомогою взуття може бути шкідливим в довгостроковій перспективі. «Коли ви ходите у взутті, ваші м'язи працюють гірше, ніж, коли ви ходите босоніж. М'які підошви не дають можливості вашим ногам регулярно «тренуватися», в результаті чого збільшується ризик травм і проблем зі здоров'ям ніг», - зазначив Ліберман.

Незважаючи на те, що навіть таке комфортне взуття, як кросівки, надає на здоров'я ніг несприятливий вплив, професор рекомендує, все ж, вибирати спортивне взуття, і не носити взуття на підборах. За його даними, крім незручності, взуття на високих підборах може повністю змінити структуру м'язів і привести до серйозних проблем в майбутньому. Не менш небезпечне вузьке взуття, носіння якого може привести до деформації стопи.

Ліберман рекомендує вибирати взуття з хорошою підтримкою стопи, а найкращим вибором називає «мінімальне» взуття - таке, наприклад, як літні плоскі сандалі, що імітують босі ноги. Також професор радить часто міняти різні моделі взуття, щоб не давати м'язам ніг розслаблятися.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...