"Газпром" потратился на "Северный поток-2", рассчитывая превратить его в удавку для Украины и поводок для Германии - и сам попался в ловушку обязательств", - політолог

Росіяни вже витратилися на «Південний потік» - і тепер його фрагменти на території РФ вже розбирають через незатребуваність.

Меркель переграла Путіна? Фото: РБК.

Канцлер ФРН Меркель на спільній прес-конференції з президентом України Порошенком з приводу гарантування конкретних обсягів газового транзиту «Газпрому» через Україну при підписанні будь-яких домовленостей з РФ по «Північному потоку-2» заявила, що проект неможливий до тих пір, поки у нас не буде ясності, яка подальша роль українського транзиту. На думку українського політолога Олексія Голобуцького, це ще один наслідок невдалої кремлівської спроби шантажу України раптовим падінням тиску в газопроводі: в шантаж повірили не тільки ми, а і ЄС, і США. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

Політолог зазначає, що США простіше всіх: вони просто наростили зусилля з просування свого скрапленого газу на європейський ринок в найкоротші терміни. Ми і так були в курсі, що допускати залежність від РФ в будь-якому вигляді і будь-якій галузі не можна. А тепер і Європа зробить все для диверсифікації поставок газу: максимум контакторів, ніякої російської монополії і ніяких можливостей для Росії шантажувати ЄС раптовим зменшенням або припиненням поставок газу «з технічних причин». «Північний потік-2» - це добре і вигідно для тієї ж Німеччини, але тільки за умови мінімальної критичності поставок, щоб у «Газпрому» просто не було можливості нашкодити досить крупно - тобто, щоб газові контракти перестали бути політичним інструментом Кремля.
Голобуцький пише, що «Газпром» вже витратився на «Південний потік» - і тепер його фрагменти на території РФ вже розбирають через незатребуваність. «Газпром» потратился на «Северный поток-2», рассчитывая превратить его в удавку для Украины и поводок для Германии – и сам попался в ловушку обязательств. «Классика позднего СССР: «Сделать хотел грозу, а получил козу». Хотя тут не коза, тут северный пушной зверек – не настолько уже отдаленном будущем. Туда им и дорога», – резюмував автор.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...