Герб Росії у серці Києва: Лаврську дзвіницю прикрашає двоголова "курка", - Сарган

Такі самі двоголові орли є і на дзвіниці Софії Киїівської. Є думка, що ці "прикраси" з'явилися за часів Мазепи.

Дзвіниця Києво-Печерської лаври. Фото: Zik.

На дзвіниці Києво-Печерської Лаври досі красується герб Російської Федерації – двоголовий орел. Таку цікаву деталь помітила речниця генпрокурора України Лариса Сарган. Відповідне фото вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"А давно на Лаврській дзвіниці з'явилися золоті двоголові "курки" з коронами? Хм... Виявляється, вони там були і раніше, але чомусь в очі так не кидались", – пише вона.

У коментарях один з інтернет-користувачів дописав, що має підозру, що цими орлами оздоблювали будівлі за часів Івана Мазепи.

- Такі самі "курки" є і на дзвіниці Софії. Здається, це все справа рук Мазепи. Чисто тобі іронія долі, – пише Роман Романюк.

Справді, якщо придивитись, позолочені скульптури, які оздоблюють верхівки римсько-коринфських напівколон Великої лаврської дзвіниці – це двоголовий орел.

Як відомо, двоголовий орел був прийнятий як державний герб у 1472 році. А дзвіницю почали будувати у 1731-му і завершили у 1745 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...