"Гірше, ніж злочин": У Мінекономіки пояснили, чому Раді не слід голосувати за "патріотичний законопроект"

На думку замміністра, законопроект "Купуй українське, плати українцям" маскує цілий ряд шкідливих ініціатив.

Ілюстрація:УНІАН

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України закликає Верховну Раду не підтримувати «шкідливий» законопроект №7206 "Купуй українське, плати українцям". Про це у себе в Facebook повідомив перший заступник міністра Максим Нефьодов, передають Патріоти України.

Так, Нефьодов називає цей документ «шкідливим» і «небезпечним для реформ». На його думку, гарна назва маскує цілий ряд шкідливих ініціатив, згідно з якими «в будь-якому тендері замовник буде зобов’язаний переплатити до 43% за товар, який за складною формулою визначать як “вітчизняний».

Перший заступник міністра підкреслює, що законопроект №7206 прямо порушує Угоди про Асоціацію та СОТ, а також створює величезні корупційні ризики, адже для підтвердження «вітчизняності» потрібно зібрати мінімум 23 довідки.

Нефьодов також додав, що це створить додаткове навантаження на бюджет: «Навіть якщо переплата складе не 43%, а 10%, це десятки мільярдів гривень – замість медицини чи освіти вони підуть на переплати тим” спритним вітчизняним бізнесменам”, які зібрали ці 23 довідки».

Він також пояснює, що поки невідомо, кому підуть ці кошти – «зараз в законопроекті немає жодного переліку галузей або підприємств, а в пояснювальній записці визначені точні цифри по впливу на економіку – очевидно, в голові у авторів цей перелік вже є».

"Нарешті, підтримка когось через закупівлі – це “гірше ніж злочин, це помилка”. Це занадто неточний інструмент, коли невідомо скільки точно переплачується, кому йдуть ці кошти, чи використовуються вони на інвестиції в виробництво, чи це класична підтримка ЗАЗів та Ланосів, які чомусь за 20 років так і не стали Мерседесами", – резюмує Нефьодов, відзначаючи, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України категорично закликає не підтримувати цей законопроект.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...