Глава УГКЦ Блаженніший Святослав привітав українські родини із народженням Ісуса Христа (відео)

Привітання поширив департамент інформації УГКЦ

"Вітаю кожну українську сім’ю з таїнственним народженням Спасителя. Коли сідаємо разом до Святої вечері, то відчуваємо, що разом із нами за цим святковим столом перебуває Пресвята родина – Марія, Йосиф, новонароджене Дитятко Ісус. Тож радіймо, колядуймо, ділімося цієї радістю! Нехай сила надії, яку ми вже тримаємо в наших руках як новонародженого Спасителя, супроводжує всі дні життя.

Нехай лунає прадідівська коляда як благовість миру України для кожного вірного в усьому світі. Зичу благословенного Різдва, смачної куті, веселої коляди і щасливого Нового року!

Такими словами Глава УГКЦ Блаженніший Святослав вітає українські родини із Різдвом ГНІХ на «Живому ТБ».

«Сьогодні ми святкуємо одне з величніших християнських свят – світлий празник Різдва, свято народження в людському тілі вічного Бога, - продовжує він у привітанні. - Святі Отці, учителі Церкви, щоб відкрити зміст Різдва, навчали, що в цій події поєднуються протилежності: вічний, незбагненний і недоступний Бог стає людиною. Не просто стає доступним, а стає близьким до кожного з нас».

Бо, за його словами, Він не просто доступний, а близький до кожного з нас. Новонароджений Ісус переймає на себе всі наші болі, страждання, радості, які в цьому новому році турбують наше серце. «Один раз народившись у Вифлеємі, у людському тілі, Ісус не скинув із себе людської природи», - підкреслює Глава Церкви, зазначаючи, що кожного року, коли святкуємо Різдво, то відкриваємо для себе Бога, присутнього в нашій сьогоднішній історичній хвилі.

Чому ми живемо в час війни? Який зміст наших страждань? «На ці питання ніхто не може дати вичерпної відповіді. На це відповідає новонароджений Спаситель у Різдві... Він каже нам сьогодні не боятися, бо Він є з нами аж до кінця віку», - навчає Блаженніший Святослав.

Глава Церкви закликає прийняти це Боже Дитя, що сьогодні Небесний Отець через руки Діви Марії передає Україні: «Радіймо Ним, бо в Ньому - відповіді на всі складні життєві питання. Він є нашим майбутнім і радістю, надією і сповненням усього того, чого бажає наше серце».


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...