Глави МЗС Франції і Німеччини "винесли вирок" українському популізму, - Портников

Міністри закордонних справ Франції і Німеччини, які прибувають сьогодні до української столиці, виступили зі спільною статтею, що відбиває їхнє уявлення про подальший шлях розвитку нашої країни та її співпраці з Європейським союзом.
Франк-Вальтер Штайнмаєр та Жан-Марк Еро

Патріоти України пропонують допис Віталія Портнікова, стосовно проміжних результатів візиту європейських ревізорів, надрукований на espreso.tv

У цьому тексті неважко відшукати перерахування всіх головних викликів для українських реформ, про які говорять і в нашій країні. Говориться про звинувачення в корупції, про проблеми в державному секторі, про економічне всевладдя "окремих людей". Так що не потрібно бачити, що всього цього не помічають і на Заході.

Але висновок, який роблять глави зовнішньополітичних відомств, - вирок українському популізму, якими б масками цей популізм не прикривався. Міністри нагадують, що шлях модернізації держави і суспільства - це довгий шлях. І нагадують про необхідність консолідації на цьому шляху. "Діяти спільно" - ось європейський рецепт для України. І це не просто рецепт - це умова виділення подальшої фінансової допомоги. Це передумова для інтересу інвесторів. Це умова європейської інтеграції нашої країни.

Зрозуміло, що цей рецепт не сподобається багатьом українським політикам, які сприймають складну ситуацію в нашій країні як можливість прийти до влади і отримати доступ до фінансових потоків і взаєморозуміння з тими самими "окремими людьми". Цей рецепт не сподобається багатьом "корисним ідіотам", які звично оглядаються на всі боки в пошуках чергового рятівника нашої країни. Але у європейців є досвід модернізації власних країн. Після Другої світової війни і Франція, і Німеччина лежали в руїнах. Їхній економічний успіх ґрунтувався, звичайно, на американській допомозі. Але і на суспільній єдності, на вмінні пройти разом складний і довгий - довгий це дуже важливе слово - шлях перетворень. І розумінні, що кожен, хто будує нову країну, будує її не тільки і не стільки для себе, скільки для майбутніх поколінь.

Таке розуміння, до речі, нерідко допомагає прискорити процес. А політичний егоїзм і популістська дурість цей процес сповільнюють і перетворюють будь-які зміни в біганину по замкнутому колу безвиході.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...