Головні «удари в спину» Росії та нижче за 2015 рік, - Олег Пономар

​Олег Пономар назвав країни, які останнім часом наносили Російській Федерації «удари в спину».

Про це політолог та український популярний блогер написав на своїй сторінці у ФБ, зазначають Патріоти України.

Насамперед, він згадав про Сербію, яка півроку тому підписала з НАТО дорожню карту, згідно з якою країна стане членом альянсу у 2020 році. І ось Сербія знову нанесла «удар в спину»: у рамках масштабної операції по боротьбі з корупцією у країні одночасно було заарештовано 79 високопосадовців, певним чином пов’язаних із РФ.

Далі політолог назвав Туреччину, зазначивши, що вона «била» Росію «дуже боляче».

«Саудівська Аравія – била і б'є, бо вона один з основних гравців нашої Механічної п'єси. Але вона і хороший бенефіціарій – вона отримає ринки нафти, з яких видавить Росію», - пише Пономар.

У Китаї відразу після від’їзду Медведєва видання «Синьхуа» опублікувало розгромну для Росії статтю, суть якої зводиться до наступного: «через те, що Росія загралася в геополітику - її економіка видає останні подихи. І як з вами такими співпрацювати?». Пономар вказав, що «Синьхуа» - це найголовніше державне агентство у Китаї і просто так воно нічого не пише.

У Татарстані відмовилися брати участь у геополітичних іграх Росії, заявивши, що не збираються в угоду Москві видавлювати турецький бізнес з країни, зазначив політолог.

Фінляндія та Швеція планують іти в НАТО.

«Навіть Талібан не хоче співпрацювати з Росією в Афганістані. А Росія шукає там союзників, бо із Середньої Азії їй теж доведеться піти», - вважає експерт.

Ще один «удар в спину» Росія отримала від Киргизстану, який на днях заявив, що відмовляється від підписаних із Росією договорів на будівництво у себе двох ГЕС. Ще є Туркменістан, який будує газопроводи до Європи в обхід Росії, зазначив Пономар.

«Про двох найголовніших ударяльщиків в спину з СНД я навіть не говорю. Білорусь і Казахстан», - підкреслив політолог.

«Ударив в спину» Росію також Ізраїль, який постійно бомбить Асада в Сирії, налагоджує тісне співробітництво з Україною, зокрема готується до підписання ЗВТ з нею.

Не варто забувати про США, ЄС, Японію, Канаду, Австралію та Великобританію, які регулярно вводять та подовжують санкції проти РФ, зазначив блогер

Найбільш епічним прикладом «удару в спину», за словами експерта, стала Куба, яка «списала російський борг у $30 мільярдів і помахала ручкою – “Дядя Сем чекає. Соррі”». Надихнувся кубинським прикладом також Іран.

Крім цього є ще багато інших країн, пише Пономар, зокрема, Катар, Кувейт, Норвегія, Азербайджан і так далі. І «само собою – Україна. Відрізаний кусок».

Підсумовуючи усе вищезазначене, політолог прогнозує, що 2016 рік стане роком вирішення заморожених конфліктів на просторах колишнього СРСР та роком виходу Росії із Середньої Азії. «Чим нижча ціна на нафту, тим у Росії менше аргументів. І всі сміливішають обернено пропорційно до цього індикатору», - резюмував політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У нинішньої молоді не країна головна цінність": Російський депутат видав чергову маячню про "правильний світогляд"

вівторок, 23 квітень 2024, 21:53

"А якщо завтра велика війна? А якщо завтра у похід? Хто воюватиме? В нас покоління 30 років виховувалося. У нас якась головна цінність? Життя – головна цінність!" А мене з дитинства виховували: у мене спочатку країна, потім мої рідні та близькі, потім ...

"Ой, мама, я домой хочу!": Росію накрив руйнівний ураган з градом (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 21:01

Після масштабних повеней до Росії прийшли урагани - негода розгулялася в Татарстані, є руйнування. Про це повідомляє низка інформ-ресурсів, передають Патріоти України. "Ураган у Татарстані, зараз він рухається на Казань. Влада закликає мешканців сидіти...