"Горе стране, где Прилепины становятся элитой, а агрессивное презрение к интеллекту – обычаем", - Шендерович

Після розповіді Захара Прилєпіна про те, що "всі письменники світу виступали завжди за мир" і "він теж за мир", той зі словами "працюємо" звернувся до бойовиків, які почали стріляти в невідомому напрямку.

Віктор Шендерович. Фото: Дзеркало тижня.

Російський письменник Віктор Шендерович на своїй сторінці в Facebook прокоментував звернення воюючого на Донбасі письменника Захара Прилєпіна, який у своєму зверненні згадав Шендеровича поряд з Данте Аліг'єрі, Вільямом Шекспіром і музикантом Андрієм Макаревичем. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

Після розповіді Прилєпіна про те, що "всі письменники світу виступали завжди за мир" і "він теж за мир", той зі словами "працюємо" звернувся до бойовиків, які почали стріляти в невідомому напрямку. "Я сейчас даже не про политику, не про Донбасс и все это... Тут ничего нового уже. Я про стиль исключительно. Какой же он пошляк, этот Прилепин. Какая дешевка. И как счастливо эта дешевка нашла свой безразмерный рынок, – какой выдающийся каминг-аут совершен на наших глазах!" – зазначив Шендерович.

На думку письменника, омоновець Прилєпін просто не читав ані Шекспіра, ані Данте. "Густонаселенные круги ада, гамлетовские рефлексии, Капитан, ведущий войско в битву за клочок земли, на котором не хватит места, чтобы похоронить убитых... – судя по шутовской, впроброс, интонации, ничего этого для Прилепина просто не существует. Интеллигентские штучки! И обращается он к людям, для которых ничего этого не существует тоже. И попадает им точнехонько в эрогенную зону, и они сливаются в хамском самцовом экстазе, под стук патриотического пулемета", – продовжує Шендерович.

Він підкреслив, що такі, як Прилєпін, є завжди і всюди. "Но горе стране, где они становятся элитой, а агрессивное презрение к интеллекту – обычаем. Горе такой стране, и за примерами не надо ходить далеко – ни географически, ни по оси времени", – резюмував Шендерович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...