"Гра в Насірова. Хто полює за Великою рибою і чим це може обернутися для України?" - Директор Української студії стратегічних досліджень

Виконавцями цього замовлення стали друзі Держдепу з оточення Саакашвілі та група єврооптимістів, запевняє аналітик

Поглянути на справу з точки зору Банкової. Патріоти України пропонують погляд на най гучнішу справу року від Юрія Сиротюка, що ілюструє розбірки у владній вертикалі, у війні компроматів висококорумпованої держави.

Гра в Насірова. Хто полює за Великою рибою і чим це може обернутися для України?

Очевидно, Насіров – це лише маленька рибка на шляху до великої. Велика рибка – Порошенко. Куди її заганяють?

У цій грі є декілька кіл дійових осіб. Сакральна жертва. Виконавці. Замовники. Ляльководи-олігархи. Міжнародні ляльоководи.

Безпосередні виконавці - детективи з НАБУ. Хлопці, що вперто з моменту утворення не помічають жодного олігарха, навіть якщо він спонсор та пособник російських окупантів. Хлопцям з НАБУ просто не дали фас на хлопців-олігархів. Руйнувати олігархічний альянс не дозволено – це зруйнує систему неоокупації. А от приземлити і привести до тями головного олігарха-Президента – чим не мета.

Виконавцями цього замовлення стали друзі Держдепу з оточення Саакашвілі та група альфонсів-єврооптимістів.

Відомо, що на посаді першого заступника глави НАБУ працює Гізо Углава, фактично, останній з «грузинських варягів», яких на початковому етапі після Революції Гідності залучили до роботи. Углава має дружні стосунки з головою НАБУ Ситником та є посередником у стосунках із Саакашвілі. Останній, втративши посаду голови Одеської ОДА, прагне втриматися у бурхливому морі української політики, осідлавши улюбленого коника – боротьбу з корупцією.

Для того, аби вкотре унаочнити всю глибину корупційної ями, потрібна була фігура з першого ешелону влади й, одночасно, безумовний ставленик Порошенка. Вибір Насірова був очевидним – він і справді суттєво причетний до «справи Оніщенка».

Однак насправді для замовників байдуже, чим закінчиться «справа Насірова» по суті. Бо везти матеріали у суд перед вихідними – очевидно було наперед програшним. Тому виконавці боролися не за результат, а за своє політичне позиціонування. Їм можна припустити навіть краще, якщо справа розвалиться, бо у такому разі вони показують ступінь корумпованості влади, а самі в очах суспільства виглядають «непримиренними» борцями, яким не дали працювати.

Проте в момент реалізації багатоходівочки до гри приєдналися й інші гравці. З одного боку, українська громада, яка не дозволила закінчити договорняк прогнозовано. З іншого, група Турчинова-Авакова-Яценюка, яка, відчуваючи, що «акела промахнувся», нарощує тиск на очільника влади.

Ця група вже впродовж тривалого часу формує пул силового блоку (як з офіційних органів, так і формуючи вуличні силові групи (не гребуючи підключення кримінальних елементів) – підтискає Президента та готується у форс-мажорних обставинах перебрати владу в силовий спосіб.

Усе це виглядає як частина широкої олігархічної змови, санкціонованої західними союзниками.

У цій ситуації, втрачаючи суспільну легітимацію, контроль над владою і країною, Президент мусить або капітулювати, або піти у контрнаступ.

Ось тут і криється найбільша загроза для країни. Бо в момент ослаблення влади, завжди руку дружби очільнику Банкової протягала Москва. Не висуваючи жодних умов, окрім політичного сюзеренства.

Чи є поштовх Порошенка в бік союзництва з керівництвом Росії планованим кроком його опонентів, щоб остаточно загнати його у цугцванг чи жага влади просто багатьом засліпила очі, - не відомо.

Важливо, щоб цугцванг Порошенка не став цугцвангом для України….
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Прирівняли" до Порошенка: Оголошення Росією у розшук Зеленського є частиною плану для нового наступу, - політолог

понеділок, 6 травень 2024, 22:29

Голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко попереджає, що оголошення Росією у розшук української влади частина більшої стратегії, спрямованої на новий наступ, передають Патріоти України. "Ми маємо розуміти, що цей крок з боку російського МВС напра...

Росія припинила використовувати Кримський міст для забезпечення військ, - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 21:43

Росія почала використовувати сухопутні маршрути в окупованому Криму для забезпечення своїх військ в Україні після неодноразових українських атак на Керченський міст. Про це повідомляють аналітики The Independent і Molfar, передають Патріоти України. Ан...