Гра з вогнем: "Росіяни підвищують ставки й очікують на реакцію США", - Директор Центру близькосхідних досліджень

Зараз не зовсім очевидно, продовжать Сполучені Штати гру, зігравши на підвищення, або ж вирішать скинути карти.

Сергій Шойгу. Фото: rucompromat.com.

"Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що російські військовослужбовці застосували в Сирії нову зброю - ракети повітряного базування Х-101, в подальшому ці ракети надійдуть на озброєння ЗС РФ. Сирійська армія заявила, що знає точне розташування всіх позицій повстанців в Алеппо і сховищ боєприпасів, і закликали залишити місто. Також в Міноборони РФ натякнули США на можливість знищення будь-яких "непізнаних літаючих об'єктів" в Сирії", - написав Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос у своєму блозі на НВ, передають Патріоти України.

Все, що ми бачимо зараз в російських діях у Сирії, а також заяви про припинення співпраці з утилізації збройового плутонію, ультимативні заяви на адресу США – ніщо інше, як стратегія шантажу і спроби вплинути на хід виборчої кампанії в Сполучених Штатах.

Крім того, це також спроба вплинути на політичні еліти в Європі і змусити їх сісти за стіл переговорів. Ключове завдання для Російської Федерації – посадити європейців за цей стіл і змусити їх заново домовитися про новий порядок у Європі і світі. Росіяни, таким чином, підвищують ставки і очікують відповідної ставки від Сполучених Штатів. Поки що особисто я цієї ставки, якщо використовувати покерні аналогії, не бачу.

Я не уявляю собі, продовжать Сполучені Штати гру, зігравши на підвищення, або ж віддадуть перевагу скинути карти. Поки що з упевненістю сказати не можна. Я схиляюся до того, що гру вони продовжать, але вони можуть і зробити паузу.

Сьогодні явно йдуть масштабні консультації та опрацьовуються різні сценарії розвитку ситуації. Найбільш важливий момент на порядку денному – це те, як не допустити прямого зіткнення між американцями і росіянами. Всі інші пункти варіативні і підлягають обговоренню.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...