Грядуть зміни? Порошенко звільнив голову комісії, яка затверджує тарифи на комуналку

Дмитра Вовка не допустили до наступного конкурсу на посаду через недостатній досвід роботи в енергетиці.

Дмитро Вовк. Фото: Realist.onlineДмитро Вовк – більше не голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляють Патріоти України з посиланням на «ТСН».

Відповідний указ про його звільнення підписав президент України Петро Порошенко, ідеться на сайті глави держави.

"Відповідно до пункту 3 розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" закону України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", пункту 3 статті 1 указу президента України від 23 березня 2017 року № 78 "Про затвердження плану ротації голови та членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" постановляю: звільнити Вовка Дмитра Володимировича з посади голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", - говориться в указі від 26 травня.

Вовк був призначений на посаду виконувача обов'язків голови НКРЕКП наприкінці грудня 2014 року. Від червня 2015-го вступив в повноваження глави регулятора, пише "Економічна правда". До призначення на цю посаду він не мав досвіду роботи в сфері енергетики.

Протягом 2009-2013 років Вовк працював в інвесткомпанії ICU (однією зі співвласниць якої раніше була нинішня вже екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева), яка консультувала угоди бізнесу президента Петра Порошенка.

Від березня 2013 року до грудня 2014 року Вовк працював у Москві в корпорації Roshen, яка належить президенту.

За час каденції Вовка була ухвалена скандально відома формула "Роттердам+", яка, як вважають експерти, генерує надприбуток для теплової генерації, зокрема, компанії ДТЕК Ріната Ахметова. На сьогодні впровадження формули "Роттердам+" є предметом розслідування НАБУ.

Також комісія під керівництвом Вовка реалізувала план підвищення тарифів на електроенергію для населення, і при цьому також підвищувала тарифи для промисловості, що не дало можливості побороти перехресне субсидування на ринку електроенергії.

За час керівництва Вовка, НКРЕКП намагалася ввести абонплату за газ, а також ухвалила рішення про введення стимулювального тарифоутворення для обленерго, яке встановлює норми прибутковості на старі та нові активи в розмірі 12,5%.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової й тарифної політики в цих сферах.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...