І хочеться, і колеться: чому Фірташ дуже хоче, але не може повернутися в Україну - Портніков

Те, що Фірташ готовий сюди повернутися, говорить про його "віру" в українське правосуддя. У те, що український суд - незважаючи на всі звинувачення - можна підкупити й обдурити.

Дмитро Фірташ. Фото:forbes.net.ua

Власник холдингу Group DF Дмитро Фірташ не може почувати себе в безпеці, перебуваючи в Європі. Якби не попередження українських силовиків, олігарх вже повернувся б додому. Таку думку висловив журналіст Віталій Портніков у своєму блозі для сайту Newsru.ua, повідомляють Патріоти України. Наводимо його допис:

"Дмитро Фірташ, колись могутній лідер угруповання "РосУкрЕнерго" на українській політичній сцені, сповнений тугою за Батьківщиною. На Заході олігархові вже не так комфортно, як раніше.

Те, що Фірташ прагне виїхати з Австрії, цілком зрозуміло. Поки він на Заході, він не може бути впевнений у власній безпеці. Вчора він виграв судовий процес - завтра програє.

Вчора судді вирішили відмовитися від його екстрадиції, завтра американці нададуть якісь нові докази - і Фірташ опиниться в американській в'язниці. А ось в Україні...

Те, що Фірташ готовий сюди повернутися, говорить про його "віру" в українське правосуддя. У те, що український суд - незважаючи на всі звинувачення - можна підкупити й обдурити.

У те, що українські штатні борці з корупцією будуть вишукувати скверну в рядах демократичних сил, а його залишать у спокої.

У те, що краще витратити гроші на компрометацію Авакова, ніж вислуховувати звинувачення в американському суді. І на мій превеликий жаль, Фірташ має рацію.

У сучасній Україні боротьба з корупцією - всього лише засіб для зведення політичних рахунків і можливість самопрезентації нескінченних популістів і негідників, що рвуться до контролю над фінансовими потоками або які обслуговують інтереси нечистоплотних спонсорів.

Ця боротьба практично не зачіпає інтереси впливових олігархічних угруповань - від Ахметова до Фірташа, Льовочкіна і Бойка. Саме тому Фірташ переконаний, що він буде почувати себе в такій Україні як риба у воді і забезпечить свою безпеку.

Саме тому він так сюди хоче - і якби не попередження з МВС, давно вже приїхав би. І ця його віра в Батьківщину - діагноз справжнього стану боротьби з корупцією в нашій країні".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...