"Холодна війна": "Нафтогаз" звинуватив Фірташа у спробах зриву опалювального сезону

Неповна або недостовірна інформація про споживачів, надана облгазами до Інформаційної платформи Укртрансгазу, унеможливлює коректну реєстрацію споживачів.
"Нафтогаз" має великі претензії до Фірташа. Фото: Delo.ua.

Саботаж облгазами впровадження системи добового балансування газу ставить під загрозу проведення опалювального сезону. Про це йдеться у заяві "Нафтогазу", передають Патріоти України.

"У зв’язку із запланованим впровадженням з 1 грудня 2018 року системи добового балансування газу, НАК "Нафтогаз України" звертає увагу на відвертий саботаж початку роботи системи з боку облгазів, більшість з яких належить до групи РГК Дмитра Фірташа", - заявила компанія.

Зазначається, що неповна або недостовірна інформація про споживачів, надана облгазами до Інформаційної платформи Укртрансгазу, унеможливлює коректну реєстрацію споживачів, у тому числі тих, які мають право на отримання газу на умовах ПСО.

"Нафтогаз" констатує, що оператори ГРМ так і не виконали в повному обсязі свої зобов`язання щодо коректного наповнення Інформаційної платформи. Більше того, третина операторів ГРМ взагалі проігнорувала необхідність попереднього тестування Інформаційної платформи та не внесла жодної інформації про своїх споживачів газу.

Запровадження добового балансування в таких обставинах призведе до того, що багато тепловиробників, у тому числі ті, хто постачає тепло та гарячу воду населенню, не зможуть отримувати газ від "Нафтогазу", що призведе фактично до зриву опалювального сезону.

"Нафтогаз" не зможе надавати номінації споживачам на умовах ПСО, дані про яких відсутні в Інформаційній платформі. При цьому, згідно з Кодексом ГТС, облгази мають право відключати споживачів, яким не надано номінації. Нафтогаз звернувся до голови НКРЕКП Оксани Кривенко з відповідним листом.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...