"Все пропало!": За судовий борг "Газпрому" перед Україною беруться американці

6 грудня "Нафтогаз" подав позови в суди Північного і Південного округів Техасу проти американського підрозділу Gazprom Marketing&Trading, який входить в групу "Газпром".
Юрій Вітренко. Фото: Українські Новини.

НАК "Нафтогаз України" вдалося зробити перший крок в залученні американських судів до спору з російським "Газпромом" щодо стягнення з нього 2,6 мільярда доларів відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу. Про це виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко написав у Facebook, передають Патріоти України.

Очільник НАК не вказав подробиць, проте зазначив, що суд в США погодився із вимогами української сторони. "Суд в Нью-Йорку погодився з нашими вимогами щодо Газпрому. Це лише перший крок у США", - наголосив він.

Вітренко пообіцяв, що подробиці напише згодом. "На рішення суду в Техасі ще чекаємо", - додав виконавчий директор "Нафтогазу". Раніше із публікацій в російськіх ЗМІ стало відомо, що 6 грудня "Нафтогаз" подав позови в суди Північного і Південного округів Техасу проти американського підрозділу Gazprom Marketing&Trading, який входить в групу "Газпром", і провідного аудитора запасів нафти і газу - консалтингової компанії DeGolyer&MacNaughton.

Обидва відповідача зареєстровані в Техасі. НАК просить зобов'язати їх надати інформацію та доступ до документів, які дозволять подати новий позов проти "Газпрому" в Нідерландах.

Стокгольмський арбітраж присудив виплату "Газпромом" "Нафтогазу" штрафу в розмірі 4,7 млрд доларів. За підсумками двох арбітражних спорів між компаніями "Газпром" зобов'язаний виплатити НАК 2,56 млрд доларів.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...