Хіти тижня. "Все пропало!": За судовий борг "Газпрому" перед Україною беруться американці

6 грудня "Нафтогаз" подав позови в суди Північного і Південного округів Техасу проти американського підрозділу Gazprom Marketing&Trading, який входить в групу "Газпром".

Юрій Вітренко. Фото: Українські Новини.

НАК "Нафтогаз України" вдалося зробити перший крок в залученні американських судів до спору з російським "Газпромом" щодо стягнення з нього 2,6 мільярда доларів відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу. Про це виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко написав у Facebook, передають Патріоти України.

Очільник НАК не вказав подробиць, проте зазначив, що суд в США погодився із вимогами української сторони. "Суд в Нью-Йорку погодився з нашими вимогами щодо Газпрому. Це лише перший крок у США", - наголосив він.

Вітренко пообіцяв, що подробиці напише згодом. "На рішення суду в Техасі ще чекаємо", - додав виконавчий директор "Нафтогазу". Раніше із публікацій в російськіх ЗМІ стало відомо, що 6 грудня "Нафтогаз" подав позови в суди Північного і Південного округів Техасу проти американського підрозділу Gazprom Marketing&Trading, який входить в групу "Газпром", і провідного аудитора запасів нафти і газу - консалтингової компанії DeGolyer&MacNaughton.

Обидва відповідача зареєстровані в Техасі. НАК просить зобов'язати їх надати інформацію та доступ до документів, які дозволять подати новий позов проти "Газпрому" в Нідерландах.

Стокгольмський арбітраж присудив виплату "Газпромом" "Нафтогазу" штрафу в розмірі 4,7 млрд доларів. За підсумками двох арбітражних спорів між компаніями "Газпром" зобов'язаний виплатити НАК 2,56 млрд доларів.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...