І "сухого закону" не треба: У Криму площі виноградників скоротилися майже втричі

Такі дані озвучив голова комітету підконтрольного Росії парламенту Криму з питань аграрної політики, екології та природних ресурсів Ігор Буданов.

Площі виноградників, які в Криму традиційно сягали 100 тисяч гектарів, нині скоротилися майже втричі і становлять близько 30 тисяч гектарів. Такі дані, повідомляє сайт «Крим.Реалії», 24 липня озвучив голова комітету підконтрольного Росії парламенту Криму з питань аграрної політики, екології та природних ресурсів Ігор Буданов.

«Щоб відродити галузь і повернути їй колишні масштаби необхідно вирішити ряд проблемних питань, як на федеральному, так і на регіональному рівнях. З урахуванням значущості виноградарсько-виноробної галузі… регулювати діяльність виноробних підприємств необхідно окремим профільним законом», – сказав Буданов.

У 2016 році російський аграрний міністр розкритикував кримське виноградарство.

Підконтрольний Росії глава Криму Сергій Аксьонов після заявив про намір зробити півострів «провідним регіоном Росії, який зможе на рівних конкурувати зі світовими лідерами виробництва якісних вин і винограду».

Після анексії Криму винороби півострова зазнали проблем при переході галузі під російську стандартизацію і вимоги законів.

Нещодавно найбільший виробник вина в Криму компанія Массандра оголосила про зниження цін від 30 до 50 відсотків на підтримку турсезону на півострові. У квітні цього року на винній виставці Vanitaly в італійській Вероні росіян змусили прибрати зі стенду вина з Криму.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...