Щоденне вживання невеликих порцій темного шоколаду здатне поліпшити зір, повідомляють Патріоти України з посиланням на MedicalXpress.
При цьому головну роль відіграють флавоноли - органічні сполуки, що містять кілька ароматичних кілець. До такого висновку прийшли американські вчені. У дослідженні брали участь 30 осіб, середній вік яких становив 26 років. Добровольців розділили на дві групи, при цьому в одній їм давали 42 грама 72-процентного шоколаду або шматок плитки тієї ж маси, виготовленої з рисового молока. Через дві години у кожного випробуваного перевіряли зір.
Виявилося, що темний шоколад більшою мірою поліпшував гостроту зору, ніж молочний. Крім того, підвищувалася контрастна чутливість, яка характеризує здатність розрізняти об'єкт при зменшенні інтенсивності освітлення. Вчені пояснюють це тим, що флавоноли сприяють збільшенню припливу крові до сітківки ока або зоровій корі великих півкуль. Однак точна причина поки залишається невідомою.
"Мав честь разом з іншими військовими виступати на заключній панелі конференції YES, після президента, Кіта Келлога, Бориса Джонсона та багатьох інших поважних гостей. За три з половиною роки я зрозумів, що ця війна тримається на двох основах", - пише ...
Інститут морської біології НАН України замовив ФОП Под’ячев Денис Миколайович соціологічне опитування про морські трави за 1,50 млн грн для виконання грантового контракту. Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на Prozorro, передають Патріоти України....