"Я б врятував не тільки Донецьк, а й Донецьку область, якби мені дали таку можливість" - Тарута про свій біль і претензії до Порошенка

Екс-глава Донецької області пояснив, що не мав повноважень, щоб перешкоджати у 2014 терористам захоплювати місто.

Сергій Тарута. Фото:Обозреватель

Колишній глава Донецької обласної державної адміністрації, народний депутат України (позафракційний) Сергій Тарута заявляє, що не міг перешкоджати захопленню Донецька бойовиками "ДНР" влітку 2014 року, бо не мав тоді відповідних повноважень. Про це він сказав в ефірі телеканалу 112 Україна, зазначають Патріоти України.

Як відомо, колона бойовиків, яка відступила зі Слов'янська 5 липня 2014 року, увійшла до Донецька, після чого місто поступово перейшло під повний контроль незаконних збройних формувань.

"Донецьк, по-перше, повинен був рятувати Порошенко, тому що Донецьк величезний, і коли запустили величезну колону, яка йшла шість годин із Слов'янська, тут ніяких ... сил не було і у мене не було повноважень", - сказав Тарута.

При цьому екс-глава Донецької ОДА зазначив, що йому дали можливість захистити Маріуполь завдяки обгрунтованій критиці дій влади по проведенню АТО.

"Я б врятував не тільки Донецьк, але і Донецьку область і всю цю війну, якби мені дали таку можливість. Тому що абсолютно по-іншому потрібно було діяти", - додав Тарута.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...