Як Фірташ допомагав обкрадати Україну: У "Нафтогазі" вказали на одне цікаве "співпадіння" (інфографіка)

Якщо уважно прослідкувати за витратами газу на виробництво аміаку після 2010 року і в той же час за обсягами споживання газу населенням України, можна зауважити "дивну" закономірність.

Дмитро Фірташ. Фото:http://detector.media/

"Коррупцию и схематоз часто хорошо видно в статистике. Кто не знает - у меня старая и неразделённая любовь к группе РосУкрЭнерго,ещё со времён Форбса. Я так и не успела написать там фичер о Фирташе. И даже совместное расследование с Reuters не убило мой интерес." Про це написала на своїй сторінці у Facebook головний редактор видання Українська правда Севгіль Мусаєва, передають Патріоти України, продовжуючи:

И вот ,после всех этих венских событий, решила вникнуть в дела бизнеса DF, в том числе химического и впечатлилась)) Это только один из графиков, у меня их ещё есть. Думаю и текст написать. Если это, конечно, кому-то интересно кроме меня )

Теперь по поводу графиков:

Посмотрите внимательно как снизились расходы природного газа на производство аммиака после 2010 года - без модернизации производства, если что.

Такое резкое изменение совпало по времени со скупкой химических активов Фирташем и назначениями на должность министра энергетики Юрия Бойко и главы Нафтогаза Евгения Бакулина, выходцев из так называемой группы RUE.

Объяснение у такого феномена очень простое - на производство химических удобрений просто шёл неучтённый газ, проще говоря с*иженный.

Откуда газ- спросите вы? Тогда смотрите на второй график и то, как выросло потребление газа населением Украины с 2010 по 2013 годы. Красиво, правда?

Ну а в 2014 поменялось руководство НАК, а в 15 Андрей Коболев перекрыл схемы- единая цена и уменьшение вдвое старых нормативов потребления газа домохозяйствами без счётчиков. И - чтобы вы понимали- потребление газа вернулось к нормальным показателям))

В общем, мой пост о том, что при желании всю эту шайку-лейку давно можно было посадить. А так по тому же Бойко подання так и нет ( насколько мне известно там тоже очень туповатая схема со сжиженным газом Курченко, но это лучше у Юрия Луценко спрашивать, а не у меня))

Дали буде. Чтобы никто не сказал, что я преследую несчастную оппозицию, займусь Центрэнерго. Там, поверьте, все тоже очень красиво." - написала журналіст.

На офіційній сторінці НАК "Нафтогаз України" цю інформацію прокоментували наступним чином:

"Веселі картинки про добрива і жнива. По часу співпали президентство Януковича, концентрація хімзаводів у групі Фірташа, раптове покращення ефективності виробництва аміаку на цих хімзаводах, величезні норми використання газу населенням без лічильників.

У 2015 норми скоротили вдвічі, і, уявіть собі, витрати газу у виробництві аміаку повернулися на до-януковицькі рівні.

Ми б сюди додали ще графік із різницею в цінах газу для населення і для промисловості. У 2012 році, наприклад, ціни відрізнялися у 10 (!) разів".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...