"Тимошенко, звичайно, вигоди від цього немає": Політолог розповів, як поїздка Медведчука та Бойка до Москви допоможе Порошенку

Поїздка в Москву, за інформацією Володимира Фесенка, планувалася задовго, і він про неї знав «ще днів десять тому».

Бойко і Медведчук на зустрічі із Медведєвим. Фото: ТАСС.

Спільна поїздка в Москву нардепа Юрія Бойка і політика Віктора Медведчука і їх зустріч з прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим може позитивно позначитися на рейтингу президента України Петра Порошенка. Про це в коментарі повідомив політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

На його думку, визнання гіпотетичної можливості об’єднання «Опозиційного блоку» і «Батьківщини» до парламентської коаліції і візит Бойка до Москви не пов’язані між собою.

«Не було заяви Бойка про коаліцію з Тимошенко. Була відповідь на питання, причому на уточнююче питання, коли його питали “а з ким ви будете створювати коаліцію?“ Він дав ухильну, невизначену відповідь. Потім була відповідь про Тимошенко, він говорить “якщо будуть збігатися позиції, то може бути”, – сказав він.

На думку Фесенка, мала місце «підстава» з боку штабу Порошенка.

«Працюють дуже технологічно товариші. Знімаю капелюха. Тимошенко від цього, звичайно, не легше, але як би в фейсбук в першій половині дня це обговорювали. Хоча ще раз кажу, ніякої заяви Бойка про коаліцію з Тимошенко не було. До речі, для нього це теж, я думаю, не дуже вигідно, а для Тимошенко тим більше. А розкручування цієї інформації — це чергова інформаційна атака проти Тимошенко», – додав він.

Поїздка в Москву, за інформацією експерта, планувалася задовго, і він про неї знав «ще днів десять тому».

«Це, звичайно ж, піар-акція. Передвиборна піар-акція в інтересах Юрія Бойка, а в більш широкому контексті в інтересах Медведчука. Знову ось він на коні, він організував цю зустріч і як би він знову показує, що він головний модератор відносин з Росією. Для Бойка це важливо, тому що це може додати голосів на фініші кампанії. Ті виборці, які зараз коливаються між ним і Вілкулом, та які проросійськи налаштовані, ось тепер можуть голосувати за Бойком, тому що бачите, вам показали, з ким Москва готова, хоче домовлятися, ось, хто може домовитися з Москвою. Не той, хто щось балабонить, але нічого не може робити. А ось вам людина в Москву приїхав, зустрівся, йому пообіцяли, що з ним домовляться про газ. Тому подивимося, скільки це додасть Бойко. Не думаю, що розклад сил зміниться кардинально, але щось, напевно, якусь частину голосів це Бойко додасть, його відрив від Вілкула збільшиться. Я маю на увазі в цьому змаганні, саме в номінації кандидатів, які за примирення з Росією», – зазначив Фесенко.

Це шоу, як вважає політолог, буде продовжуватися. І особливо наполегливо його будуть показувати перед парламентськими виборами.

«Москва чітко сказала, кого вона підтримує, це зроблено спеціально під вибори, але це і сигнал різних проросійських виборців в Україні, кого варто підтримувати і, що Москва готова домовлятися, це дуже важливий момент. Що Москва готова не тільки воювати, але і готова домовлятися. Я думаю, що в цьому сенс стратегічної розробки Медведчука, що він також намагається показати. Але зазначу парадокс. Зроблено це на користь Бойка, природно в інтересах Медведчука, але непрямим бенефіціаром, тобто вигодонабувачем від цього, непрямим, стане ще й Петро Олексійович Порошенко. Яким чином? Знову погроза російського реваншу. Демонстрація, що Росія ось таким чином впливає на наші вибори, це повинно порушити патріотичний електорат. Знову тема або Порошенко, чи Путін. Так що вже не знаю, чи розуміють це в Москві або не розуміють. Скажімо так, підігравав Медведчук Порошенко чи ні? Не знаю. Чи це просто такий побічний ефект? Але думаю, що крім Бойко певний ефект від цього отримає ще й Петро Порошенко», – резюмував Володимир Фесенко.
Джерело: InfoResist

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...