"Як проходять шоу підкидання хабарів", - експерт

Ігор Попов розповів, як правоохоронці виконують замовлення "покошмарити" того чи іншого чиновника.

Хабар. Фото: Борщівські новини

Затримання хабарників - часто постановочні. Аналіз багатьох «резонансних справ» хабарників показує тенденцію їх організації за одним сценарієм. Так пише політик Ігор Попов, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук", продовжуючи:

"1. Поступає замовлення правоохоронцям «покошмарити» певного посадовця (суддю, заступника ЦОВ, зампрокурора, ректора). Виконавці перевіряють особу на участь у «програмі» (стара назва від минулої «панди» - означає централізовану систему збору корупційних коштів на самий верх). Тих, хто працює наверх - не чіпають, бо можуть здати всю тему і весь ланцюг.

2. Знаходять лжесвідка. Той пише заяву, що суб'єкт вимагав хабаря. Заводять НСРД. Інколи при цьому і правда фіксують якість хабарницькі дії, тоді все простіше.

3. Але по процедурі - далі іде шоу підкидання хабаря. Паніковський бігав за Корейко з криком «віддай мільйон», тут ситуація дзеркальна.

Підкидають в машину, закопують на клумбі, чи заскакують в кабінет і або намагаються віддати в руки, або ховають під тумбочку. В цей момент з'являється оперативна група, відео, купюри тонким шаром по всій кімнаті, сюжети в новинах. Прикольно було спостерігати, коли одному дуже високому судді хабар підкидали в кабінеті в 20-доларових купюрах, на око там валялося в папці доларів 250, тонким шаром навіть не викладали.

4. Далі - відсторонення від посади (мета замовлення), запобіжний захід (астрономічна застава, знову сюжет в новини), і довгі слідчі дії. Оскільки окрім заяви свідка нічого немає - купюри в руки підозрюваний не брав, свідків вимагання немає, аудіофіксації факту вимагання немає - справа просувається повільно. В цей час на звільненій посаді відбувається бурхлива діяльність. Затрати на гонорар знімальній групі окупаються за місяць.

5. Поки справа дійде до суду, поки пройдуть всі етапи суду - здохнуть і ішак, і навіть падишах. Завіса".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...