Як російськомовна переселенка з Донбасу назвала Магрицьку расисткою і поплатилася за це

Магрицька написала заяву керівнику банку, в якому касирка порушила її мовні права.

Українська мова. Фото: соцмережі

Український громадський діяч, публіцист, філолог Ірина Магрицька розповіла в соцмережі, як дієво відстоювати свої мовні права, зокрема і в сфері обслуговування. Про це повідомляють Патріоти України.

"У мене був подібний випадок - касирка в Ощадбанку (в Івано-Франківську!) на мою українську відповідала російською, як й іншим відвідувачам.

Коли я сказала, що не розумію рос. мову, вона назвала мене РАСИСТКОЮ. Я написала відповідну заяву на ім`я очільника міського Ощадбанку.

Пройшло 10 днів. Від голови надійшла відповідь про те, що з цією касиркою проведено виховну бесіду (вона така сама переселенка з Донбасу) і головне - з неї зняли преміальні за один місяць. І що ж ви думаєте? Ця касирка тепер гарно з усіма спілкується українською, яку, виявляється, добре знає".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Навіть в Києві не обійшлось без інцидентів на "9 мая", - Голобуцький

п’ятниця, 10 травень 2024, 0:30

"Навіть в Києві не обійшлось без інцидентів на "9мая": пара ряжених дебілів-пенсів припхались до Вічного вогню в Києві (так, він досі є і досі відбиває власне совкові наративи, а не нашу трагедію і шалені втрати - і, можливо, з цією штукою варто щось з...

"Хароші русскі", як зайчики діда Мазая, стрибають з однієї крижини на іншу, приміряючись, на якій крижині їм ситніше, - Сергій Марченко

п’ятниця, 10 травень 2024, 0:22

"Акунін пише, що "русскій мір" розколовся, як крижина. "Хароші русскі", як зайчики діда Мазая, стрибають з однієї крижини на іншу, приміряючись, на якій крижині їм ситніше. Красиво написано, фактурно. Недаремно батоно Чхартішвілі пробився на Росії", - ...