Як виглядала перша ялинка СРСР у Харкові в 1935 році (фотофакти)

Тоді ж відгримів перший радянський новорічний бал, на якому побували 1200 школярів.

Вам цікаво, як виглядала головна ялинка Харкова в різні роки? Дивіться на фото з архіву Євгена Плаксіна, Костянтина Михайлова і Юрія Зіненка.

До цього з головним символом Нового року більшовики завзято боролися. Проте 28 грудня 1935 року в газеті Правда був опублікований заклик тодішнього секретаря ЦК КП (б) України Павла Постишева організувати для дітей веселу зустріч Нового року. І вже 30 грудня в Харкові відгримів перший радянський новорічний бал, на якому побували 1200 школярів. Туди запросили відмінників, чиї карнавальні костюми затвердила спеціальна комісія.

Перше святкове дерево радянських часів у висоту було всього близько трьох метрів. Уже в 1936 році влада Харкова поставили ялинку не тільки в будівлі Палацу піонерів, але на вулиці. 5-метрову сосну встановили майже навпроти нинішньої мерії.

На початку вулиці Пушкінській головну ялинку міста встановлювали аж до 1941 року, доки не почалася війна. Після її закінчення традицію ставити ялинку воскресили в парку Горького. Там у новорічні свята ставили невелику ялинку, але вона не була головною. Традицію ставити головну ялинку міста влада повноцінно відновили лише у кінці 1960-х.

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...