Як завдяки рішенню Конституційного суду України Росія спіймала облизня - П'ятигорець

Зміни до Конституції, в яких йдеться про децентралізацію, можуть бути проголосовані в другому читанні за два дні до того, як закінчиться дія закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Конституційний суд України. Ілюстрація:www.ednist.info

Конституційний суд України виніс рішення щодо тлумачення положень ст.155 КУ "наступна чергова сесія". Про це та інші новини розповідає на своїй сторінці у Facebook Денис П'ятигорець, інформують Патріоти України.

1. Цілий день в ЗМІ точилися суперечки навколо питання відставки Прем'єра. Хтось заявляв, що Прем'єр погодився піти у відставку, якщо крісла спікера, МВС, Мінюсту, Мінінфраструктури та Міносвіти будуть квотою Народного фронту. А хтось навпаки, посилаючись на свої джерела в Уряді, писав, що ніякої відставки немає, а повідомлення про відставку в ЗМІ - це намагання створити шум для відволікання уваги від Шокіна, якого хочуть залишити в ГПУ. Ті, хто говорять про відставку, заявляють, що вона можлива вже на наступному тижні. Тож просто зачекаємо.

2. На окупованих територіях Донбасу воює велика кількість іноземних громадян: від найманців до професійних військових. Про це під час брифінгу в Києві заявила член робочої групи ООН Патрісія Аріас. "Мотивація участі у збройному конфлікті в Україні різноманітна.

Робоча група отримала інформацію, що багато найманців - з ідеологічних та політичних міркувань, але інші воюють за фінансову винагороду. Деякі іноземці мають судимості. Також є інформація, що засудженим пропонували вибір: або ув'язнення, або участь у конфлікті", - сказала Аріас. До західних політиків нарешті почало доходити, що на Донбасі немає ніякої "громадянської війни".

3. Британія має намір підписати нову оборонну угоду з Україною, щоб допомогти нашій країні у протистоянні з Росією. Угода буде підписана на 15-річний термін, передає The Telegraph. Як заявив глава міноборони Британії Майкл Фаллон, ця угода - сигнал його країни про те, що вона буде твердо стояти на боці України, яка захищає свій суверенітет.

4. Особливий статус? Давай, до свіданія! Конституційний суд України виніс рішення щодо тлумачення положень ст.155 КУ "наступна чергова сесія". За рішенням КС " наступна чергова сесія " може бути... коли завгодно. Тобто, як Рада вирішить - тоді й буде. Для того, щоб зрозуміти, що це означає - нагадаю хронологію:

- з 7 грудня 2014 року вступає в силу закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», який певні «генії» називають «закон про особливий статус Донбасу». Але менше із тим. Цей закон було прийнято на виконання «Мінських угод». Дія цього закону припиняється 7 грудня 2017 року!!!

- 31 серпня 2015 року рада прийняла в першому читанні зміни до КУ щодо децентралізації. В цих змінах була лише одна фраза про Донбас. (щоб там не ліпили зрадофіли) А саме: «Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом». Тобто законом, який вступив в силу 7 грудня 2014 року та закінчує діяти 7 грудня 2017 року.

- Розуміючи, що голосів на друге читання не вистачить, депутати звернулися до КС за тлумаченням поняття «наступна чергова сесія».

Бо саме на наступній черговій сесії треба було ставити на голосування в другому читанні ці зміни до КУ. Тобто вже треба ставити. А, якщо голосування буде провалено, Рашка буде кричати, що Україна не виконала Мінські - отже зніміть з нас санкції.

А тепер Рашка, завдяки рішенню КС, обламалася. І зміни до Конституції, в яких йдеться про децентралізацію, можуть бути спокійно проголосовані в другому читанні за два дні до того, як закінчиться дія закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Тобто формально ми й Мінські виконаємо (бо на момент прийняття закон діятиме), але й сєпари ніяких особливих привілеїв не отримають.

5. Проти колишнього очільника Національної поліції Вінницької області Антона Шевцова розслідують справу за підозрою в державній зраді. Наєм заявив, що кандидатуру скандального голови Вінницької поліції Антона Шевцова могли лобіювати з Адміністрації президента.

Цікаво, але 7 місяців тому, про те, що Шевцов - сєпар, журналістка програми «Люстратор 762» Саша Глазунова розповіла Антону Геращенку. Той обіцяв розібратися. Корбан також в 2015 році писав у себе на ФБ, що в нього є докази того, що Шевцов - сєпар. І лише після того, як нову хвилю у соцмережах підняв Дмитро Гнап, пішли звільнення та арешти. Висновок - головним люстратором в Україні є ми - український народ. Саме ми маємо виявляти такі випадки та піднімати ці теми в ЗМІ та соціальних мережах. І роботи в цьому напрямку ще дужа багато.

6. На базі Національної гвардії України в Нових Петрівцях створюється спеціальна група для ліквідації ворожих снайперів в зоні проведення антитерористичної операції. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Поки всі з захопленням граються в нову білшість та новий Кабмін, Кривавий пастор спокійно робить свою справу.

7. Гіркін знову спалив всю хату. Мало того, що він розповів в інтерв'ю про постійні візити Суркова на окупований Донбас, так він ще досить красномовно описав поточну ситуацію з життя дірявих республік. «Там немає ніякої влади народу - навіть близько не валялася.

Свинарник і бардак - ось все, що відбувається в Донецьку і Луганську... Ось те, що ми побудували на Донбасі. У людей не вистачає на хліб, а їм концерти забабахують, із запрошенням артистів...» - розповів Гіркін. Було б круто, аби цей текст заспівала Валєрія з Кобзоном.

8. Російській Федерації не вдалося зірвати засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй у форматі Аррії, присвячене питанню дотримання прав людини в Криму. Незважаючи на всі спроби російської делегації в ООН відрадити інші делегації від участі в засіданні, це не дало результату. Сама російська делегація не прийшла на цю зустріч. Просто Чуркін реально перелякався, що Джемілєв натовче йому пику та змусить подзвонити в Кремль та заспівати їм пісню Джамали 1944.

Раша тудей/Раша гудбай

1. Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні від імені ЄС закликає усі країни-члени Організації Об'єднаних Націй дотримуватися політики невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією. У зв'язку з цим вона заявила, що Євросоюз залишається налаштованим повністю реалізувати політику невизнання анексії Криму Росією, в тому числі за допомогою обмежувальних заходів - санкцій.

2. Росіяни розпродають елітну закордонну нерухомість: пропонують знижку до 40%. Причому мова йде про нерухомість не тільки в порівняно недорогих Чорногорії, Греції та Болгарії, а також Німеччини, Італії, Іспанії та Англії. А так, в принципі, санкції проти Росії нікому не шкодять.

3. Міжнародне рейтингове агентство Moody's відкликало всі рейтинги за національною шкалою в Росії. Смисл в тому, що на підставі рейтингів міжнародні інвестори вкладають гроші в цінні папери держави, або компаній-резидентів цієї держави. Без рейтингів в розрекламованій кампанії по приватизації в РФ ризикнуть взяти участь тільки Талібан та Мексиканський наркокартель Хуареса.

4. Але Путяша не здається та засновує в РФ власне рейтингове агентство, яке називається «АРКА». Проте справа не в тому, як робити рейтинги, а справа в тому - хто саме їх публікує. Тобто в рейтингового агентства має бути довіра інвесторів. А як міжнародні фінансисти будуть довіряти рейтингам Кремля? Саме тому агентство «АРКА» вже зараз можна сміливо перейменовувати в агентство «ДІРКА».

5. Пентагон відвів Росії перше місце у списку глобальних загроз для США. Наразі у світі існує п'ять глобальних загроз для безпеки Америки, заявив міністр оборони США Ештон Картер. На перше місце він поставив Росію, далі йдуть Китай, Північна Корея, Іран і міжнародний тероризм.

Ну і наостанок. У Приморському краї РФ медики фіксують стабільне зростання захворюваності на ВІЛ-інфекцію. Такі висновки зроблені за спостереженнями за два роки - з 2013-го по 2015-й. При цьому в департаменті охорони здоров'я Приморського краю повідомили, що кількість ВІЛ-інфікованих чиновників в 48 разів перевищує кількість заражених повій. Ця новина настільки офігєнна, що, навіть, коментувати її немає сенсу.

Доброго ранку, Хунта!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...