Як змінилася Вінниця за часів мерства Гройсмана і обережні сподівання для України - блогер

Історія показала, що наявність позитивного досвіду (професійного, міжнародного) не гарантує позитивного результату. І навпаки - відсутність значимих результатів не говорить про те, що людина нічого не зможе зробити хорошого.

Вінниця. Ілюстрація:ilikenews.com

"Я завжди нормально відносився до Гройсмана за те, як він змінив Вінницю за часів свого мерства." - пише у своєму Facebook Олександр Краковецький, зазначають Патріоти України, продовжуючи:

Якщо хтось думає, що Вінниця 2005 року була у більш вигідному положенні чим, наприклад, Хмельницький, Житомир чи Київ, то він помиляється. Вінниця десятирічної давнини - це провінція, де третину площі міста займали базари, "ракушки" (а-ля МАФів), місто було без освітлення, доріг, інфраструктури та нормальних місць для відпочинку.

Парки були місцем збору неформалів та гопоти, транспорт ходив жахливо, а вінницькі маршрутки, знали, мабуть усі. Все це було змінено за 2-3 роки при відсутності бюджетів, команди, НЛО, МВФ і інших донорів.

Команда створилась, гроші десь знайшлись, дороги відремонтувались, освітлення з'явилось, вулична торгівля зникла за півроку, що вважаю найбільшим досягненням вінницької влади.

Але в той же час я завжди повторював, що хороший мер != хороший хтось інший і тому для мене це дві різні людини.

Історія показала, що наявність позитивного досвіду (професійного, міжнародного) не гарантує позитивного результату. І навпаки - відсутність значимих результатів не говорить про те, що людина нічого не зможе зробити хорошого.

Ми чекали, що ІТ десант почне розвивати ІТ галузь, натомість отримали маски-шоу, звинування на кожному кроці, що ІТшніки не хочуть платити податки, зажрались і взагалі пишуть в робочий час віруси.

Ми чекали, що успішний в минулому управлінець почне змінювати систему освіти і отримали великий пшик чи хєр, що кому ближче. Тому класичній освіті жопа.

Ми чекали, що успішний економіст зможе створити підґрунтя для нової економічної системи, але дочекались лише нафотошоплених картинок з Яном Кумом. Ми чекали, що економіст з міжнародним досвідом зможе запропонувати щось цікаве на базі міжнародного досвіду і... отримали картину "я художник, я так вижу".

Ми чекали, що реформатор виверне корупційні схеми нагору в медицині, але отримали ще більший хєр, ніж в освіті.

Ми чекали, що технократи щось зможуть зробити з укрзалізницею, запропонують карту розвитку інфраструктури, а, натомість, отримали гугл-карту х*йовості доріг.

Ми чекали, що гордість країни зробить Київ схожим на Гамбург, або хоча б на Варшаву, але отримали медицину, помножену на освіту, тобто хєр в квадраті.

Я не буду говорили за інші області, тому що там така пітьма, що "даже солнца не видно" (с).

--

Але в цей самий час велика кількість людей драйвить локальні ініціативи, створює сервіси, робочі місця, допомагає молодому поколінню, проводить лекції та мотивує інших людей. І ось це вселяє в мені великий оптимізм.

Мене не цікавлять конкретні персоналії, програми і що вони сказали на шустері/фб чи по радіо. Мене цікавлять конкретні справи та результати, які можна буде побачити неозброєним оком.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...