Як зміняться американо-російські стосунки після відставки Тіллерсона - політолог

На думку експерта, новий держсекретар США Майк Помпео не стане загравати з Росією.

Трамп звільнив Тіллерсона з посади Держсекретаря США. Ілюстрація:Радіо Свобода

З огляду на попередні заяви новопризначеного держсекретаря США щодо Росії, можна спрогнозувати посилення антиросійської політики Штатів. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Таран, передають Патріоти України.

"Трамп мав на меті використати зв'язки Тіллерсона з російською стороною, його особисті зв'язки з Путіним. Він отримав орден з рук президента РФ (У 2013 році Тіллерсон отримав із рук російського президента орден Дружби за внесок у зміцнення співпраці між країнами в енергетичному секторі — ред).

Через нього Трамп планував налагодити зв'язки з Росією і поступово просувати політику скасування санкцій. Але інституції США і Республіканська партія по суті не дали змоги Трампу це зробити, навпаки, вони з кожним днем все більше віддаляють його від Росії і змушують вводити нові санкції проти РФ. В цій ситуації треба було поставити людину, яка б займала антиросійську політику", - сказав він.

На думку експерта, новий держсекретар США Майк Помпео не стане загравати з Росією.

"Він звинувачував Росію в тому, що вона втручається у вибори в США. Це означає, що ми і далі матимемо збільшення антиросійської політики в діях Білого дому. Якщо проаналізувати останні призначення — видно, що Трамп приймає збалансовані рішення. Він консультується з представниками республіканської більшості, але остаточне рішення приймає сам", - прокоментував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...