"Якби переміг Тягнибок, то наша АТО була б вже у Львові", - кума Порошенка заявила, що краще кума на президентство не було нікого

Оксана Білозір впевнена, що президентом має бути людина, яка змогла побудувати свій власний успішний бізнес.

Оксана Білозір. Фото: zt.20minut.ua.

Народна артистка України і екс-міністр культури Оксана Білозір, яка є кумою президента Петра Порошенка, розглянула сценарій, коли главою держави в 2014 році став би Віталій Кличко. Свою думку вона висловила в інтерв'ю Главком, передають Патріоти України.

Восени 2012 року ви сказали, що ті парламентські вибори є не настільки важливі, як президентські у 2015 році. Ще тодіі ви зробили сміливий і несподіваний прогноз: перемогу на них може дістати Петро Порошенко. Події прискорилися, і Порошенко таки став президентом уже в 2014-му. Це інтуїція чи таки щось знали?

Я у політиці з 2000 року. Я бачила, що є готова кандидатура, яка могла би взяти на свої плечі цю країну, яка знає її зсередини, знає всі механізми владних інституцій і має коло спілкування, до якого входять ключові менеджери зовнішнього світу. Знає, як працює економіка, тому що відбувся сам як бізнесмен.

Уявімо, що на його місті опинився б Кличко. Це зараз смішно, а тоді це було реально. Чи, наприклад, главою держави став би Яценюк… А якби переміг Тягнибок, то наша АТО була б уже у Львові. Тобто з чотирьох кандидатів Порошенко найбільше відповідав усім важливим критеріям.

Про Тимошенко, яка взяла друге місце на виборах 2014 року, ви вже й забули?

Дійсно, ще ж Юлія Володимирівна! Вона могла бути, але, зараз, мабуть, вже не має можливості.

Але тепер ви мали б поспівчувати президенту. Чи міг він думати, які постануть перед ним задачі…

Дуже! Мені шкода нашого президента. Якби він прийшов у 2015 році, а я вважаю нормальним варіантом, якби вибори відбувались (згідно первинних домовленостей лідерів Майдану з Януковичем, – «Главком») в грудні 2014-го, ми б розуміли, що не виходимо з міжнародних правових норм, усі зовнішні гравці зафіксували б саме такий перехід влади і ми не мали би війни на Донбасі. Я можу зараз відповідально це сказати, і я висловлювала це і тоді.

Під час Майдану?

Так, хоча мені там і не давали слова. Але у журналістському, політичному середовищі ми дискутували. І вибори у грудні були б зручніші для України. Тому що Путін почав агресію проти України, бо вона тоді вийшла з правового поля, це дало йому можливість теж робити неправові дії.

Як часто сьогодні ви спілкуєтеся з Петром Олексійовичем?

Не спілкуюсь. У мене немає професійних обов'язків, які давали б мені таку можливість. По-друге, він занятий. У нього розписані кожні п’ять хвилин, і претендувати на час, який потрібен для вирішення глобальних питань, було б непорядно.

Та все ж на родинні свята таку можливість ви маєте?

Так. Але це абсолютно різні речі, між собою не пов'язані.

Ярлик «кума Президента» вас дратує?

Ну, якщо вже говорити все до кінця, то я кума двох Президентів (сміється). Але в період, коли я стала кумою, 15 років тому, Ющенко був у відставці, а Петро Олексійович був депутатом українського парламенту. Я тоді була, як і сьогодні, відомою на цілий український світ. Більше того, Петро Олексійович не вічно буде президентом. Тому применшувати мою позицію нечесно. Коли ми хрестили цих діток, я була відомою. Ще не відомо, хто тоді був цікавіший для публіки…

Але насправді це дуже серйозні речі. Я хрещена мама двох прекрасних дівчат (доньок-двійнят Петра і Марини Порошенків, – ред.). Це моя місія, тому що від хреста не відмовляються.

Отже, вас ображає статус «куми», яким тепер часто зловживають ЗМІ?

Мене це не ображає. Я вже звикла до таких «невинних» єхидних підколок. Мене ображає саме нівелювання великого християнського таїнства. Знаєте, чому в українській традиції були хрещені тато й мама?

На випадок, якщо щось станеться з рідними батьками, хрещені мають взяти на себе цей обов’язок.

Так. А знаєте чому? Тому що в Україні моральний закон не дозволяв сирітства. Сирітські будинки з'явилися тільки під час радянської влади. А до того – якщо залишалася дитина-сирота, то її брали в чиюсь родину і виховували. От за ці нападки на християнську традицію мені болить.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...