Які миротворці потрібні Донбасу? Експерт пояснив, як Росія намагається легалізувати своїх військових в Україні

Після розмов про введення на Донбас миротворчої місії, є побоювання, що під "блакитними шоломами" будуть російські війська чи війська Організації договору колективної безпеки, наголосив Геннадій Друзенко.

Ілюстрація:http://uapress.info/

Після загибелі представника місії ОБСЄ на Донбасі заговорили про введення миротворчих військ. Це можливо тільки за російської згоди, вважає правник-міжнародник Геннадій Друзенко. Про це він розповів в інтерв'ю Gazeta.ua, передають Патріоти України.

"Ввести миротворців нереально без згоди Росії. До того ж ефективність "блакитних шоломів" викликає сумніви. Та навіть якщо вони й увійдуть, є побоювання, що під "блакитними шоломами" будуть російські війська чи війська Організації договору колективної безпеки", - сказав він.

НАТО не має своїх військ, ОБСЄ не має своїх поліцейських, наголосив експерт.

"Це завжди країни, які погоджуються взяти на себе цей тягар. А Росія зацікавлена легалізувати своїх військових в Україні. Уже робить спроби зробити це під егідою ОДКБ", - наголосив Друзенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...